Menu
Your Cart

Voor welke vloer moet ik kiezen in een inloopdouche?

Een inloopdouche is een stijlvolle toevoeging aan elke badkamer. Het biedt niet alleen gemak, maar kan je badkamer ook een luxe uitstraling geven. Een belangrijke beslissing bij het ontwerpen van een inloopdouche is de keuze voor de vloer. Verschillende factoren zoals duurzaamheid, waterbestendigheid, veiligheid en uiterlijk moeten worden overwogen. In dit artikel bespreken we verschillende opties voor de vloer van jouw inloopdouche. 

Waterbestendigheid als prioriteit

Bij het kiezen van een vloer voor een inloopdouche moet waterbestendigheid de hoogste prioriteit hebben. De vloer moet bestand zijn tegen constante blootstelling aan water om schade en schimmelgroei te voorkomen.

Optie 1: Tegels

Tegels zijn een populaire keuze voor inloopdouches vanwege hun uitstekende waterbestendigheid en duurzaamheid. Daarnaast kun je gemakkelijk dezelfde tegels gebruiken voor de gehele badkamervloer, zodat het vloeiend in elkaar overloopt. Een aantal mogelijkheden:

 • Keramische tegels: Deze zijn betaalbaar, duurzaam en verkrijgbaar in diverse designs. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen water. 
 • Poreuze tegels: Natuursteen zoals travertin of leisteen is prachtig, maar kan poreus zijn. Daardoor kunnen deze vloeren extra afdichting vereisen om waterdichtheid te garanderen.

Optie 2: Waterdichte PVC of laminaat

PVC- en laminaatvloeren zijn betaalbare opties. Tegenwoordig heb je van deze vloeren ook waterbestendige versies, die speciaal ontworpen zijn om in de badkamer te gebruiken. 

 • PVC: PVC-planken of -tegels zijn gemakkelijk te installeren en vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en zijn een goede manier om bijvoorbeeld een houtlook in de badkamer te realiseren. 
 • Laminaat: Laminaatvloeren kunnen ook waterbestendig zijn. Ook deze vloeren kunnen een breed scala aan ontwerpen nabootsen, inclusief hout en tegels. 

Optie 3: Natuursteen

Natuursteen voegt een vleugje luxe en elegantie toe aan elke inloopdouche. Hoewel sommige natuurstenen poreus kunnen zijn, kunnen ze met de juiste behandeling toch geschikt zijn voor gebruik in je inloopdouche. 

 • Marmer: Marmer is een tijdloze keuze met zijn unieke aderpatronen en glans. Het vereist wel goede afdichting en regelmatig onderhoud. 
 • Graniet: Graniet is extreem duurzaam en bestand tegen water, waardoor het een uitstekende keuze is voor inloopdouches. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. 

Veiligheid en antislip eigenschappen

Naast waterbestendigheid is het cruciaal om te zorgen voor een veilige douche-ervaring. Een vloer met antislip eigenschappen vermindert het risico op uitglijden, vooral in een vochtige omgeving. 

Optie 4: Natuursteen met textuur

Natuursteen met een ruwe textuur biedt natuurlijke antislip eigenschappen en voegt een organisch element toe aan de badkamer. 

 • Zandsteen: Het ruwe oppervlak van zandsteen biedt uitstekende antislip eigenschappen en voegt een rustiek element toe aan jouw inloopdouche. 
 • Kiezelstenen mozaïektegels: Deze tegels bestaan uit kleine kiezelstenen die een natuurlijke antislip textuur bieden en tegelijkertijd een unieke uitstraling creëren. 

Stijl en persoonlijke voorkeur

Naast functionaliteit is het belangrijk om rekening te houden met het uiterlijk van de vloer. De vloer van een inloopdouche kan een statement maken en de uitstraling van de hele badkamer verbeteren.

Optie 5: Beton

Betonnen vloeren zijn minimalistisch, modern en kunnen je inloopdouche een industriële uitstraling geven.

 • Gepolijst beton: Gepolijst beton is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast kan het op verschillende manieren worden afgewerkt voor een unieke uitstraling. 
 • Gekleurd beton: Door het toevoegen van pigmenten aan het beton kan een breed scala aan kleuren worden bereikt. Zo kun je een op maat gemaakte look creëren.

Optie 6: Mozaïektegels

Mozaïektegels bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden en kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke stijl en voorkeur. 

 • Glasmozaïek: Glasmozaïektegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kunnen worden gebruikt om prachtige, opvallende ontwerpen te creëren. 
 • Keramische mozaïektegels: Keramische mozaïektegels zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en kunnen worden gebruikt om ingewikkelde patronen en afbeeldingen te maken. 

Overwegingen bij de keuze van de juiste vloer

Bij het selecteren van de perfecte vloer voor jouw inloopdouche zijn er enkele belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden:

 • Budget: Het is belangrijk om een vloer te kiezen die past binnen jouw budget, inclusief installatiekosten en eventueel onderhoud op de lange termijn. 
 • Onderhoud: De ene vloer vereist meer onderhoud dan de andere. Overweeg hoeveel tijd en moeite je bereid bent te besteden aan het onderhouden van de vloer. 
 • Stijl en ontwerp: Kies een vloer die past bij de stijl van jouw badkamer. Overweeg ook hoe de vloer zal samengaan met andere elementen, zoals wandtegels en douchearmaturen

Conclusie

Bij het kiezen van de juiste vloer voor een inloopdouche is het essentieel om rekening te houden met waterbestendigheid, veiligheid, onderhoud en uitstraling. Tegels blijven een populaire keuze, maar er zijn ook andere opties zoals waterdichte PVC-vloer, natuursteen, beton en mozaïektegels. Het is ook belangrijk je persoonlijke smaak mee te nemen bij het maken van deze beslissing. Met de juiste vloer is jouw inloopdouche niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle blikvanger in jouw badkamer.

Laat een reactie achter