Menu
Your Cart

Bidetkraan

Bidetkraan

Een bidetkraan is natuurlijk een onmisbaar onderdeel van een bidet. Een bidet wordt gebruikt om de intieme delen van iemands lichaam schoon te maken, en verschilt van een wastafelkraan. Een bidetkraan is namelijk een draaibaar mondstuk, waardoor je gemakkelijk de waterstroom kunt aanpassen. In Nederland is de bidet nog niet erg populair, maar in het buitenland is het wel steeds vaker te zien. 

Inbouw bidetkraan van Afium: de voor- en nadelen

Een van de varianten die je kunt aanschaffen als het gaat om een bidetkraan is een inbouw bidetkraan. Een inbouw bidet is erg netjes, omdat de afwerking vrijwel onzichtbaar is. Dit is dus een ideale keuze wanneer je een badkamer met een minimalistische look hebt, maar werkt ook erg goed in een moderne badkamer. Onderhoud hoef je niet uit te stellen met een inbouw bidetkraan, omdat dit erg snel en gemakkelijk gedaan kan worden. De nadelen van dit soort bidetkraan? Dit type bidetkraan is niet installeerbaar in badkamers die al klaar zijn, omdat de muur tijdens de installatie afgebroken dient te worden om bij de leidingen te komen. Hierdoor adviseren wij de aankoop van een inbouw bidetkraan wanneer je een nieuwe badkamer neemt of gaat renoveren. Dit scheelt een hele hoop puin.

Standaard bidetkraan van Afium

Een standaard bidetkraan is een stuk minder speciaal dan een inbouw bidetkraan, omdat deze simpelweg op een bidet gemonteerd kan worden. Dit betekent wel dat deze installatie enorm eenvoudig en snel is, wat een goede optie is wanneer je je bidetkraan wilt vervangen of geen zin of budget hebt voor een volledige badkamer renovatie. Dit is dus een goede optie wanneer je alleen je bidetkraan wilt vervangen zonder de badkamer open te trekken. Het enige waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een standaard bidetkraan is de watertoevoer. Deze dient wel dichtbij te zijn, zodat je niks hoeft te verplaatsen. Vaak wanneer er eerder een andere bidetkraan heeft gezeten zal dit geen probleem moeten zijn. Voor advies over deze installatie kun je het beste contact opnemen met Afium, want wij helpen je namelijk graag!

Bedieningen van bidetkraan: eentje met een hendel

Bij de aanschaf van een bidetkraan zul je verschillende bedieningstechnieken tegenkomen. Zo heb je bijvoorbeeld een bidetkraan met een hendel. Dit is erg praktisch en eenvoudig te bedienen. Ook bespaar je hier een hoop water mee, omdat je het water snel kunt mengen.

Een bidetkraan met twee draaiknoppen van Afium

Daarnaast heb je ook nog een andere optie, namelijk een bidetkraan met maar liefst twee draaiknoppen. Deze optie is lastiger bedienen dan bovengenoemde, omdat je hierbij het koude en warme water met elkaar moet mengen door middel van twee aparte knoppen. Dit betekent dat je meer waterverbruik zal hebben. Toch is deze optie populair, omdat het een stijlvolle en klassieke uitstraling heeft. De bidetkraan met twee draaiknoppen past erg goed in moderne badkamers of in badkamers met een industriële stijl.

Of toch een bidetkraan met een draaibare knopbediening?

Tenslotte heb je nog een derde optie, namelijk een bidetkraan met een draaibare knopbediening. Dit is een zeer comfortabele optie net zoals de hendelbediening, maar is een strakkere versie hiervan. Deze oplossing is erg gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een bidetdouche. Deze optie wordt door deze voordelen dus regelmatig gekozen en is een goede toevoeging aan elke badkamer. Zeker wanneer jouw badkamer een moderne of industriële uitstraling heeft met veel strakke lijnen is deze bidetkraan een must have.

Een bidetkraan optie met of zonder waste van Afium

Een andere variant van de bidetkraan is eentje met of zonder waste. Een bidetkraan met waste is voorzien van een speciaal soort trekslang, welke aan de achterkant van de kraan het sluiten en het openen van de afvoer regelt. Dit is een handige toevoeging voor je bidet, en scheelt weer een afvoer kopen. Let wel op: een trekwaste kan ervoor zorgen dat de uitstraling van de kraan wat slordiger wordt. Veel mensen kiezen daarom voor een bidetkraan zonder waste. Hier zit dus geen trekwaste bij. De afvoer is hier dan niet bijgeleverd en zal je zelf moeten bijbestellen. De kraan heeft wel een strakke uitstraling zonder storende onderdelen of elementen.

Een bidet aanschaffen van Afium

Bij Afium zit je zeker goed als je een bidetkraan wilt aanschaffen. Wij hebben namelijk niet alleen verschillende opties als het gaat om bidetkranen, maar onze specialisten kunnen ook juist en goed advies geven. Hierdoor zul je nooit met onbeantwoorde vragen onze showroom verlaten en kun je snel antwoord van ons verwachten als je een e-mail of chatbericht via de website stuurt. Ons showroom in Rotterdam is geopend voor bezoek en is de ideale manier om erachter te komen hoe onze bidetkranen er in het echt uitzien. Wij verwelkomen je graag, dus wellicht tot snel!

Vergelijken0

Producten (3)

OPPIO - Hoekstopkraan 1/2 - 3/8
Op voorraad
Model: 13149

OPPIO - Hoekstopkraan 1/2 - 3/8

Hoekstopkraan 1/2" x 3/8"..
€8,41
Excl. BTW:€6,95
Luxe opbouwkraan
enkele werkdagen
Model: 1411-2

Luxe opbouwkraan

Luxe opbouwkraan 1/2" voor het bedienen van de bidet-functie...
€18,09
Excl. BTW:€14,95
Domino bidet-kraan Inbouw
enkele werkdagen
Model: 4590

Domino bidet-kraan Inbouw

Domino Inbouwkraan 1/2". Bidetkraan waarbij geen leidingen in zicht blijven...
€39,94
Excl. BTW:€33,01
1 - 3 van 3 (1 pagina's)