Menu
Your Cart

Vrijstaande Wand

Vrijstaande douchewand in uw badkamer 

Een vrijstaande douchewand is perfect wanneer u veel ruimte over heeft in uw badkamer en uw badkamer een luxe uitstraling wilt geven. Met een vrijstaande douchewand krijgt u uw eigen versie van een inloopdouche en houdt u dus ook het spetteren van water tegen.  

Een vrijstaande douchewand maakt het mogelijk om de douche aan 2 kanten binnen te treden. Dit betekent dus dat hij open is aan 2 kanten. Hierdoor heeft u meer vrijheid tijdens het douchen en voelt u zich niet zo opgesloten. Met een vrijstaande douchewand van Afium lijkt uw badkamer groter doordat hij volledig gemaakt is van glas. 

Glazen douchewand is hygiënisch  

Een glazen douchewand is een grote glasplaat. Dit betekent dus dat er geen vervelende hoekjes zijn waar vuil in terecht kan komen en geen nare vlekken kan achterlaten. Doordat er geen hoekjes zijn, en er dus minder makkelijk vuil in uw douche terechtkomt, is uw glazen douchewand erg hygiënisch. 

Daarnaast is een glazen douchewand ook gemakkelijk om schoon te maken. U hoeft immers maar 1 grote plaat schoon te maken. Met de juiste schoonmaakmiddelen hoeft u niet lang te boenen en zal uw douchewand weer glanzen. Zo lijkt uw glazen douchewand van Afium altijd gloednieuw en kunt u er jarenlang van genieten. 

Vrijstaande douchewand met safety glass 

Bij Afium vinden wij uw veiligheid erg belangrijk en daarom maken wij onze vrijstaande douchewanden met safety glass. Safety glass wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat er geen grote scherven op uw badkamer grond terechtkomt als het glas ooit breekt.  

Safety glass bestaat uit 3 lagen, waardoor het glas sterk is en niet zomaar kapot kan gaan. De derde laag van safety glass, glasfolie, vangt de glasscherven zelfs op. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele glasscherven die zich kunnen bevinden op uw badkamer wanneer uw vrijstaande douchewand kapot gaat. De andere 2 lagen zorgen voor sterkte en flexibiliteit. 

Lage instap voor veiligheid 

Een vrijstaande wand wordt vaak gebruikt om een soort inloopdouche te creëren. Een inloopdouche staat bekend om zijn veiligheid. U hoeft namelijk niet over een opstap heen te stappen om in uw douche te komen. Hierdoor is de douche goed te gebruiken door ouderen en mensen die beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid. 

Wanneer u een vrijstaande douchewand gebruikt om een inloopdouche te creëren zonder opstap, dan zal uw douche een douchegoot hebben in de vloer. Uw tegels zullen rondom de douchegoot iets hellend zijn, zodat het water makkelijk kan wegspoelen. Dit zal in combinatie met uw vrijstaande douchewand geen gevaar vormen. 

3 verschillende afmetingen mogelijk  

U heeft de keuze uit 3 verschillende afmetingen wanneer u een vrijstaande douchewand wilt aanschaffen bij ons. Zo is het mogelijk om een vrijstaande douchewand van 1200 bij 2000 mm aan te schaffen, maar kunt u er ook voor kiezen om een vrijstaande douchewand aan te schaffen van 1200 bij 2000 of een vrijstaande douchewand van 1400 bij 2000 mm.  

De vrijstaande douchewand zal 8 mm of 10 mm dik zijn. Dit is precies dik genoeg om ervoor te zorgen dat uw douchewand niet gauw zal breken. De vrijstaande douchewanden van Afium garanderen u dus optimale veiligheid tijdens het douchen. 

Bevestigen van de vrijstaande douchewand 

Bij Afium hebben wij 2 manieren op uw vrijstaande douchewand te bevestigen. Om de vrijstaande douchewand extra goed te bevestigen, wordt de douchewand aan de wand en de vloer bevestigd. De douchewand krijgt dan een stabilisatiestang aan de wand en wordt daardoor extra goed ondersteund. De vloer zal 2 kleine houders hebben om het glas vast te houden. 

Het is ook mogelijk om de douchewand alleen aan de wand vast te maken. Hierdoor raakt het glas de vloer direct. Ook in dit geval wordt er gebruik gemaakt van een stabilisatiestang. Zo wordt u namelijk verzekerd van een vrijstaande douchewand die stevig staat en geen kans van vallen heeft. 

Kom langs of bestel online 

Bij Afium is het mogelijk om langs te komen in onze showroom in Rotterdam. In onze showroom kunt u gelijk zien hoe uw vrijstaande douchewand eruit kan komen te zien voordat u er een besteld. Het is dan ook mogelijk om advies te vragen aan onze adviseurs wanneer u vragen of twijfels heeft. Onze adviseurs zijn er om u te helpen. 

Weet u al welke u wilt bestellen? Dan kunt u binnen een paar klikken gemakkelijk online een vrijstaande douchewand bestellen. Voeg de douchewand toe aan uw winkelwagen en vul uw gegevens in. Binnen enkele dagen kunt u genieten van uw prachtige vrijstaande douchewand.

Vergelijken0

Producten (3)

inloopdouche vrijstaand 1200x2000 10mm NANO glas
-30 % enkele werkdagen
Model: 15941

inloopdouche vrijstaand 1200x2000 10mm NANO glas

Zeer fraaie vrijstaande Inloopdouche 120cm breed 200cm hoog inclusief 2 chroom stabilisatiestangen van 120cm10mm NANO veiligheidsglas voor het tegengaan van kalkafzetting op de glaswand...
€324,00 €462,85
Excl. BTW:€267,77
Erico vrijstaande wand 120x200cm NANO glas 8mm
enkele werkdagen
Model: 13904

Erico vrijstaande wand 120x200cm NANO glas 8mm

Erico vrijstaande wand 120x200cm NANO glas 8mm..
€359,94
Excl. BTW:€297,47
inloopdouche vrijstaand 1400x2000 8mm NANO glas
-30 % enkele werkdagen
Model: 15765

inloopdouche vrijstaand 1400x2000 8mm NANO glas

Zeer fraaie vrijstaande Inloopdouche140cm breed200cm hoog inclusief 2 chroom stabilisatiestangen van 120cm8mm NANO veiligheidsglas voor het tegengaan van kalkafzetting op de glaswand...
€385,14 €550,20
Excl. BTW:€318,30
1 - 3 van 3 (1 pagina's)