Menu
Your Cart

Vijfhoek

Een nieuwe vijfhoekige douchecabine kopen bij Afium? 

Ben je van plan om een nieuwe vijfhoekige douchecabine te kopen? Dan ben je bij Afium aan het juiste adres! Met ons ruime assortiment aan verschillende soorten douchecabines en met de vakkundige kennis van onze werknemers vindt je gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Lees snel verder over verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe douchecabine! 

Een goede keuze maken uit het aanbod douchecabines van Afium

Een keuze maken tussen allerlei verschillende douchecabines is niet makkelijk. Doordat er zo veel verschillende opties en mogelijkheden zijn zal je aan het begin al snel door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Het is daarom een goed idee om eerst zelf eens na te denken over een aantal verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld vorm en afmetingen. Hierdoor kun je een stuk gerichter zoeken en weet je zeker dat je vindt wat je wilt hebben! 

Het juiste formaat van een nieuwe douchecabine bepalen 

Een van de allerbelangrijkste zaken bij de aanschaf van een douchecabine is natuurlijk het formaat hiervan. Als je een grote badkamer met alle ruimte hebt zul je je hier niet zo druk over hoeven te maken, maar voor veel mensen is er toch al snel een maximumgrootte die zij kwijt kunnen in hun badkamer. Door hier vooraf alvast naar te kijken kun je voorkomen dat je een douchecabine koopt die toch eigenlijk net iets te groot is en daardoor meer ruimte inneemt dan je zou willen! Naast formaat zijn er echter nog een aantal zaken die hier een rol bij spelen

Kiezen tussen de verschillende vormen cabines die Afium verkoopt

Naast formaat speelt namelijk de vorm van de douchecabine ook een aanzienlijke rol. Deze kan er namelijk voor zorgen dat de cabine net goed in je badkamer past, waardoor je toch een formaat groter kunt nemen! Voor de meeste badkamers is een vierkante of rechthoekige douchecabine het meest geschikt, aangezien deze vaak in een hoek past. Toch zijn er ook nog andere vormen! 

Kijken naar andere vormen 

Zo zijn er bijvoorbeeld ook cirkelvormige of ovale douchecabines op de markt, die soms juist goed aan kunnen sluiten in een bepaalde ruimte. Ook staan deze vaak erg mooi, alhoewel ze in veel gevallen wel net iets meer ruimte innemen. Daarnaast zijn er ook vijf- of zeshoekige douchecabines, die je badkamer net wat meer variatie kunnen geven! 

De deuren van je douchecabine

Naast de vorm spelen de deuren van de douchecabine verrassend genoeg ook een belangrijke rol. De meeste douchecabines beschikken namelijk over schuifdeuren, en dat is niet voor niets: deze nemen namelijk geen ruimte in wanneer je de cabine open of dicht doet. Daarnaast zijn er ook sommige cabines die een hoekinstap hebben, waarbij er twee schuifdeuren samen een hoek van de cabine vormen. Een normale deur die naar buiten open gaat kan ook mooi zijn, maar let er wel goed op dat je hier ruimte voor moet vrijhouden! 

Verschillende stijlen douchecabines bij Afium

Naast de praktische kanten is het ontwerp van douchecabines ook van belang. Je wilt immers wel dat de cabine mooi staat bij de rest van je badkamer, en idealiter wil je zelfs dat deze aansluit bij de stijl van deze badkamer. Gelukkig is er door het enorm uitgebreide assortiment van Afium altijd wel een douchecabine te vinden die aansluit bij de rest van je inrichting! 

Een complete of samengestelde douchecabine kopen

Hierbij zijn er vaak twee opties waar je een keuze tussen zult moeten maken: een complete of een samengestelde douchecabine. Beide kennen grote voordelen, maar het verschil kan soms best aanzienlijk zijn. 

Voordelen van een complete douchecabine

Een complete douchecabine heeft als voornaamste voordeel het feit dat deze na montage bijna direct klaar is voor gebruik. Dit kan ervoor zorgen dat een hoop keuzes al voor je zijn gemaakt, en daardoor weet je zeker dat je een goed samenhangend product koopt! 

Voordelen van een samengestelde douchecabine 

Bij een samengestelde douchecabine zijn de verschillende onderdelen los van elkaar uitgezocht, en worden deze gemonteerd om samen een geheel te vormen. Hierdoor kan er vaak wat extra werk in gaan zitten, maar het grote voordeel hiervan is het feit dat je je douchecabine geheel naar eigen smaak kan inrichten! 

Handige snufjes en toevoegingen 

Vaak komen douchecabines met een aantal leuke extra’s. Deze zijn zeer uiteenlopend en gaan van ingebouwde led verlichting tot aan massagestralen in de zijwand. Deze kunnen je douche-ervaring een stuk aangenamer maken, maar vaak is het niet mogelijk om alles te hebben. Denk daarom vooraf goed na over de zaken die jij echt belangrijk vindt bij je nieuwe douchecabine! 

Vergelijken0

Producten (2)

5-hoek douchecabine 8mm NANO 900x900x2000
-30 % enkele werkdagen
Model: 15089

5-hoek douchecabine 8mm NANO 900x900x2000

5-hoek douchecabine 8mm veiligheids glas met NANO coating900x900x2000..
€661,14 €944,48
Excl. BTW:€546,40
5-hoek douchecabine 8mm NANO 1000x1000x2000
-30 % enkele werkdagen
Model: 15341

5-hoek douchecabine 8mm NANO 1000x1000x2000

5-hoek douchecabine 8mm veiligheids glas met NANO coating1000x1000x2000..
€685,14 €978,77
Excl. BTW:€566,23
1 - 2 van 2 (1 pagina's)