Zoekopdracht verfijnen

Een fontein voor je toilet koop je bij Afium!

In uw (nieuwe) toilet hoort natuurlijk een fontein. Die heeft natuurlijk een belangrijk praktisch nut, maar het is wel zo leuk als deze ook mooi bij de rest van de ruimte past. Bij Afium hebben we een fontein voor úw toilet!

De juiste fontein voor het toilet

Als u gaat kijken voor een fontein, heeft u de keuze uit een complete set of losse onderdelen. Een fonteinset bestaat over het algemeen uit een wasbak, kraan, sifon en plug. Bij een set hoeft u dus niet alle onderdelen bij elkaar te zoeken en weet u zeker dat alles in elkaar past. Het voordeel van losse onderdelen is dan weer dat je deze precies naar smaak kunt bestellen, en zodoende je toilet helemaal tot in de puntjes kan inrichten. 

Hoekfontein van Afium

Het toilet wordt wel eens ‘het kleinste kamertje van het huis genoemd’. Dat is het meestal ook, al is het ene toilet ruimer dan het andere. Voor kleine toiletten hebben we de ideale oplossing voor de fontein toilet: een hoekfontein. Deze maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, waardoor deze zelfs in de kleinste toilets past! Daarnaast is de aansluiting op de waterleiden bij deze fonteinen vaak goed weggestopt, waardoor deze niet in de weg komt te zitten. 

De fonteinkraan

Bij de fontein hoort natuurlijk ook een kraan. De keuze voor deze kraan wordt nog wel eens onderschat. Uiteindelijk gaat de wastafel van het toilet, met de bijbehorende kraan, vaak vele jaren mee. Bovendien is het per saldo vaak één van de meest gebruikte kranen in de woning. Er zijn een aantal dingen waaruit u keuze heeft op het gebied van de kraan, zoals de greep van de fonteinkraan of een toiletkraan. We onderscheiden in principe 3 verschillende soorten:

  • Greep in de uitmonding

  • Hendel op de kraan

  • Traditionele draaiknop

Welke greep u kiest is natuurlijk persoonlijke smaak. Uiteraard heeft u bij Afium de keuze uit een ruime selectie modellen, zodat de kraan past bij de stijl van de fontein, het toilet en de rest van de woning. Daarnaast hebben we kranen in diverse kleuren en materialen, zodat je de fontein precies kan laten aansluiten op de inrichting van de rest van het toilet! 

Materiaal van de fontein 

Voor het materiaal van het fonteintje heeft u de keuze uit keramiek, natuursteen, solid surface. Solid Surface bestaat uit een mix tussen polyester, acryl en verschillende harsen. Dit materiaal is slijtvast, enorm duurzaam, heeft geen poriën waardoor het extra hygiënisch is en is vlekwerend. Keramiek wordt nog steeds veel gebruikt voor wastafels en fonteinen. Het voordeel van dit materiaal is dat het makkelijk schoon te houden is door zijn gladde oppervlak. Daarnaast is keramiek budgetvriendelijk, kleur- en krasvast en makkelijk in onderhoud. Natuursteen is een uniek product, omdat het niet met machines gemaakt wordt. Uw fontein is dus uniek. Bovendien is het stevig en duurzaam, en enorm slijtvast.

 

De montage van een nieuw fontein toilet 

Het is natuurlijk niet alleen van belang of de fontein in kwestie er goed uitziet, maar ook hoe makkelijk deze te installeren is. Vaak is het nog maar net de vraag of je dit zelf kunt of dat je er beter een monteur voor in dienst kunt nemen. Dit zal voornamelijk afhangen van hoe handig je bent en of je ook daadwerkelijk zin hebt om de energie er in te steken! 

Een fontein zelf monteren 

Wanneer je besluit de fontein zelf te installeren is het van belang dat je het in één keer goed doet, zodat je hier later geen aandacht meer aan hoeft te besteden. Het is daarom handig om er extra tijd voor te nemen, en om te zorgen dat je vooraf alle benodigdheden in huis hebt zodat je in een keer door kan gaan. Gelukkig kun je bij Afium ook alle benodigde montagematerialen bestellen! 

Een nieuwe fontein laten monteren

Voor veel mensen zal het zelf monteren van de fontein echter iets te hoog gegrepen zijn, maar gelukkig kan zo goed als elke monteur ook een fontein monteren. De kosten hiervan zullen afhankelijk zijn van de monteur zelf, dus overleg vooraf goed zodat iedereen weet waar die aan toe is. 


Accessoires voor bij de fontein bij Afium

Ook de accessoires voor bij de fontein kun je gelijk via Afium bestellen! Zaken zoals een mooie handdoekring of een goede zeeppomp zijn minstens zo belangrijk als de fontein zelf, dus daarom kun je er maar beter voor zorgen dat deze goed passen bij de rest. Door het ruime aanbod van Afium kun je altijd vinden waar je naar op zoek bent!