Onderhoud tegels

Wand- en vloertegels onderhouden

Het onderhoud van tegels is geen grote klus. U hoeft alleen te weten wat u moet doen. Van daaruit kunt u dit eenvoudig bijhouden. Hoe gaat het onderhouden van tegels in zijn werk? Wat heeft u nodig, welke handelingen dient u te verrichten? Bij Afium vindt u tegels voor op de wand en de vloer. Daarnaast kunt u bij ons meteen uw onderhoudsmiddelen mee bestellen. Zorg dat de tegels in huis en in de tuin mooi blijven. Uw nieuwe vloer- en wandtegels kunnen jarenlang mee gaan.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tegels voor iedere ruimte

Bij Afium laat u zich inspireren. We hebben een groot aanbod tegels voor in iedere ruimte in huis. Ook kantoorgebouwen en horecagelegenheden kleedt u aan met onze plavuizen. Plaats de vloerbedekking in huis en in de tuin. Uw achtertuin wordt een verlengstuk van uw woning, alles is even mooi. Onze webshop heeft alles in huis voor uw nieuwe tegelvloer. De verschillende stijlen bieden een oplossing voor iedereen. Bekijk de mogelijkheden.

Onderhoud van verschillende tegelsoorten

Wij helpen u bij het onderhoud van alle soorten vloertegels en wandtegels. Allereerst dient u tegels uit te zoeken voor bij u thuis. Uit wat voor tegelsoorten kunt u zoal kiezen?

  1. Stenen tegelstrips
  2. Keramisch parket
  3. Hoogglans tegels
  4. XL tegels

Dit is nog maar een greep uit het volledige assortiment. Bekijk alle wandtegels en vloertegels en ontdek wat er mogelijk is.

Onderhoud tegels, hoe pakt u dit aan?

Tegels zijn duurzame producten. Om deze zo lang mogelijk mooi te houden is schoonmaken noodzakelijk. Het uiterlijk van de vloer- en wandtegels blijft zo behouden. Hoe kunt u de tegels onderhouden en wat heeft u hiervoor nodig? Wij helpen u hierbij. Lees verder voor meer informatie over het onderhoud van vloertegels en wandtegels.

Pas gelegde tegels

Heeft u nieuwe tegels en zijn deze onlangs gelegd? Zorg dat deze volledig zijn uitgedroogd voordat u een beschermingslaag aanbrengt. Dit kan bij gelijmde tegels 5 weken duren. Bij vloeren die gelegd zijn in specie zelfs 12 weken. Wat u tijdens deze droogperiode kunt doen is stofzuigen en met water schoonmaken. Hier kunt u speciale onderhoudsproducten voor gebruiken.

Op pas gelegde tegels ontstaat cementsluier. Dit is een laag voegmiddel dat op uw tegels blijft liggen na het voegen. Deze waas verwijdert u eenvoudig met een vochtige dweil. De voegen dienen wel goed te drogen, probeer dit daarom niet te vaak te doen. Zeker niet als het niet nodig is.

Is alles volledig uitgedroogd? Dan kunt u kiezen voor het aanbrengen van een beschermingslaag. Een glanzende coating is ook een mogelijkheid. Afium adviseert u graag over de mogelijkheden. Na het eventueel aanbrengen van deze laag kan het wekelijkse onderhoud beginnen. Dit is zeer eenvoudig. Stofzuigen en dweilen, zo vaak als het nodig is. Aan de hand van de tegelsoort kiest u een product uit. Gebruik geen zeep waarmee een vetlaagje op de tegels blijft liggen.

Het onderhoud van geglazuurde tegels

Heeft u geglazuurde tegels? Dan is het onderhoud simpel. Dweilen met water en een beetje schoonmaakazijn maakt de hele vloer brandschoon. Deze handeling is juist af te raden bij cementtegels. Deze tegelsoort kan geen zuurhoudende middelen verdragen. Azijn is in dit geval dus een slecht idee.

Heel af en toe heeft uw tegelvloer meer hulp nodig. Dit kan per kwartaal of eventueel jaarlijks. Het ligt er maar net aan wat nodig is. Gebruik hiervoor een intensief schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het type vloer. Pak een klein deel tegelijk aan en spoel voldoende om het reinigingsproduct weer te verwijderen van de stenen. Eventuele restjes kunnen alsnog beschadigingen veroorzaken.

Vraag Afium om hulp

Het onderhouden van uw tegelvloer is niet moeilijk, zolang u maar weet wat u moet doen. Verkeerde producten kunnen een negatief effect hebben op de vloer en de muur. Afium helpt u bij het vinden van de juiste schoonmaakmiddelen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we geven u alle informatie die u nodig heeft. Dankzij onze jarenlange ervaring en opgedane kennis hebben we altijd een oplossing in petto.

Advies over tegelonderhoud

Welke tegels zijn het meest geschikt voor uw woonkamer, keuken of badkamer? Wat voor middelen heeft u nodig voor goed onderhoud? Een keuze maken is niet voor iedereen eenvoudig. De medewerkers van Afium staan voor u klaar. We helpen u bij uw zoektocht naar nieuwe tegels. U krijgt een persoonlijk advies op maat. Deze wordt gebaseerd op uw wensen en voorkeur. Samen met de klant vinden we de beste oplossing voor iedere woonruimte.

Bel ons een keertje op!

Heeft u nog vragen of bent u vrijblijvend op zoek naar meer informatie? Bel naar 010-786 0130 en we staan u graag te woord. U kunt ons ook per e-mail bereiken. Al uw vragen worden professioneel behandeld en u hoort zo snel mogelijk van ons terug. We vertellen u alles over het onderhoud van tegels. Tevredenheid van de klant is altijd ons hoofddoel. Daar doen we dan ook alles aan. Ervaar het zelf bij Afium.