Losse Voorplaten

Uw radiatoren in huis een beetje beu? Wanneer vervangen geen optie is, is er een andere mogelijkheid: losse voorplaten voor uw radiator. Bij Afium hebben we een groot assortiment!

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 49

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-32 van 49

Pagina
per pagina

Losse voorplaten voor een moderne radiator

Vlakke plaatradiatoren zijn populair door hun strakke design. Ze zijn er in verschillende kleuren (zoals wit en zwart), afwerkingen en formaten. Ze worden steeds gangbaarder, en zijn daarom ook in scherp geprijsde uitvoeringen verkrijgbaar. Heeft u een paneelradiator met geribbelde voorplaat, dan kunt u deze ook ‘ombouwen’ tot een vlakke radiator. Hiervoor verkopen we bij Afium losse voorplaten.

Diverse uitvoeringen

Net als de strakke radiatoren komen ook de losse voorplaten in verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze er in wit en in zwart, en in diverse afmetingen. Zo vindt u altijd een losse voorplaat die op uw radiator past!

Losse voorplaten kiezen

Voor de plaatsing van losse voorplaten is het belangrijk om eerst de juiste maat te bepalen. Meet daarom eerst uw radiator op, maar ga uit van een net iets groter formaat om te zorgen dat de voorplaat over de radiator heen kan vallen. Hierbij zijn de lengte en de breedte van uw radiator van belang. De voorplaat dient dus niet te klein te zijn, maar ook niet te groot. Dat is immers ook niet mooi! Twijfelt u? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we u de juiste maat bepalen.

Installeren van de losse voorplaat

De losse voorplaten voor radiatoren van Afium zijn eenvoudig te monteren middels kliksysteem en meegeleverde magneetjes. Dit is precies wat fabrikanten van vlakke radiatoren ook in de fabriek doen! Losse voorplaten zijn toepasbaar op elke type radiator met boven- en zijroosters.

De voordelen van losse voorplaten

Uiteraard is een groot voordeel dat u de bestaande radiatoren niet perse hoeft te vervangen. Dat bespaart geld, en maakt het wellicht mogelijk om de losse voorplaten ook voor radiatoren in andere ruimtes te bestellen. Zo hebben uw radiatoren in het hele huis een moderne uitstraling! Een ander voordeel van een los klikbare voorkant met magneetjes of clipjes is dat die bij een kleine beschadiging vervangbaar is, zonder de hele radiator van de muur te halen. Daarnaast kan een losse voorplaat extra warmte afgeven. Radiatoren met een losse voorplaat hebben de grootste luchtlaag tussen voorplaat en de eigenlijke radiator, en daarmee wordt de voorplaat net iets beter verwarmd.