PVC laminaat

Met een PVC laminaat vloer kiest u voor hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs! PVC vloeren zijn sterk, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Dankzij het grote assortiment bieden we bij Afium vele mogelijkheden aan design en structuur. Bij ons vindt u altijd een PVC laminaat vloer die bij u past!

PVC is vervaardigd uit polyvinylchloride; een dun, soepel en makkelijk te bewerken materiaal. Normaal gesproken wordt een PVC vloer meestal verlijmd, maar PVC laminaat kan ook zwevend gelegd worden!

Voordelen van PVC laminaat

Ondanks de dunne en soepele aard van het materiaal zijn PVC vloeren kwalitatief enorm goed. De vloer is sterk en krasvrij. Mocht onverhoopt toch een beschadiging ontstaan, dan is er de mogelijkheid om een deel van de vloer te vervangen. PVC is bovendien makkelijk in onderhoud en vochtbestendig. Doordat er geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond is, is de vloer bovendien enorm geluidsdempend.

PVC laminaat is makkelijk te leggen

PVC laminaat kan, afhankelijk van uw keuze, verlijmd worden of zwevend worden gelegd. In het laatste geval wordt er gebruik gemaakt van een handig kliksysteem. Pvc laminaat is meestal opgebouwd uit vier lagen. Een kunststof onderlaag (meestal melamine), een 'dragende' laag (gemaakt van geperste houtvezels), een laagje papier (bedrukt met een print vaak een houtstructuur) met daarop een kunststof toplaag.

Welke PVC laminaat kies ik?

Bij pvc-laminaat is de kwaliteit van groot belang voor de levensduur. Hoe dikker de toplaag, hoe langer de levensduur van de vloer. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen hoe intensief de vloer gebruikt wordt, om daar vervolgens de kwaliteit op af te stemmen. De kwaliteit van PVC laminaat wordt meestal aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Nummer 21 is geschikt voor licht gebruik; nummer 34 voor zeer intensief commercieel gebruik.

Uitstekend met vloerverwarming

PVC laminaat vloeren zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. U kunt de vloer meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. Een pvc vloer heeft een uitstekende warmtegeleiding, waardoor uw vloerverwarming veel efficiënter is. Veel PVC laminaat vloeren bieden zelfs zo’n goede warmteverspreiding dat u de vloerverwarming als hoofdverwarming kunt gebruiken. Zo is de vloer ook nog eens energiezuinig!

Afium heeft alles voor het leggen van PVC laminaat

Dankzij onze grote voorraad heeft u de nieuwe vloer vlot in huis. U kunt direct aan de slag, helemaal wanneer u alle benodigdheden meteen mee besteld! Bij ons vindt u namelijk alles wat u nodig heeft voor het leggen van een PVC laminaatvloer. Van de ondervloer tot plinten en profielen.

Afium biedt kwaliteit

Bestelt u bij Afium, dan kiest u voor kwaliteit. We leveren alleen producten aan waar we zelf achter staan. We sorteren de beste merken en producten voor onze collectie. We zorgen dat uw wensen voor in huis werkelijkheid worden. Heeft u nog vragen over uw keuze voor PVC laminaat, of de andere producten? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. We helpen u bij al uw vragen.

Ontdek ons aanbod

Niet alleen voor PVC laminaat bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Afium vindt u een grote variatie aan vloertegels, wandtegels, sanitair en pvc click-vloeren. Onze overzichtelijke webshop bestaat uit verschillende categorieën. U kunt gericht zoeken en de gewenste categorie selecteren. Bekijk alleen de producten die van toepassing zijn op uw zoekopdracht. Plaats het product in de winkelmand en bestel.