Selectie Verfijnen
Floorlife Silver lake 7506 Rustiek onbehandeld parket 75 x 15cm
Gratis ondervloer

Floorlife Silver lake 7506 Rustiek onbehandeld parket 75 x 15cm

Klassiek, modern én strak, drie prachtige kenmerke..


€72,95 / m2 Excl. BTW: €60,29

Levertijd: 1 week
Floorlife Silver lake 7501 Rustiek wit geolied parket 75 x 15cm
Gratis ondervloer

Floorlife Silver lake 7501 Rustiek wit geolied parket 75 x 15cm

Klassiek, modern én strak, drie prachtige kenmerke..


€74,95 / m2 Excl. BTW: €61,94

Levertijd: 1 week
Floorlife Silver lake 7502 Rustiek naturel geolied parket 75 x 15cm
Gratis ondervloer

Floorlife Silver lake 7502 Rustiek naturel geolied parket 75...

Klassiek, modern én strak, drie prachtige kenmerke..


€74,95 / m2 Excl. BTW: €61,94

Levertijd: 1 week
Floorlife Silver lake 7503 5651750319 Rustiek blank geolied parket 75x15
Gratis ondervloer

Floorlife Silver lake 7503 5651750319 Rustiek blank geolied ...

Klassiek, modern én strak, drie prachtige kenmerke..


€74,95 / m2 Excl. BTW: €61,94

Levertijd: 1 week

Hongaarse punt vloer
Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan is de kans groot dat u de Hongaarse punt vloer wel eens tegen bent gekomen. Visgraat pvc vloeren zijn al erg bekend, maar de vraag naar de Hongaarse punt vloer wordt steeds groter. Veel mensen die het liefst in een trendy woning wonen kiezen voor een Hongaarse punt vloer, omdat deze een luxe uitstraling heeft. Een Hongaarse punt vloer oogt trendy in elke woning, dus ook in de uwe. Wilt u meer weten over de Hongaarse punt vloeren van Afium? Lees dan snel verder voor inspiratie!


Het begin van de Hongaarse punt vloer

In de tijd dat Lodewijk XIV aan de macht was had men al een voorliefde voor de authentiekeuitstraling van de Hongaarse punt vloer, want de vloer met rechte naad werd destijds al veelal in paleizen gelegd. In de twintigste eeuw kon je dit type vloer regelmatig bij rijke Parijzenaren terugvinden. Tegenwoordig zijn veel woningen in Parijs ook nog voorzien van een Hongaarse punt vloer.


 Hoeveel kost een Hongaarse punt vloer?

Wilt u een Hongaarse punt vloer kopen? U kunt een Hongaarse punt vloer leggen voor een voordelige prijs. Vroeger was de Hongaarse punt parket met eiken vloer populair onder de rijke bevolking, waardoor het een imago van exclusieve vloer kreeg. Tegenwoordig past de Hongaarse punt vloer echter ook bij gezinnen met een wat kleiner budget. De reden dat traditionele vloeren vaak duurder zijn heeft te maken met het feit dat er een bepaalde techniek gebruikt wordt om de Hongaarse punt vloer te laten plaatsen. Het is daarom ook een verstandige beslissing om de Hongaarse punt vloer niet zelf aan te leggen, maar het door een deskundige te doen. Op deze manier krijgt u een strak resultaat, want het specifiek patroon van een Hongaarse punt vloer is moeilijk zelf te doen.


Voordelen van de Hongaarse punt vloer

  • Isolerende werking

  • Past goed in kleine ruimtes

  • Lange levensduur

  • Meer dan één patroon

  • Hoge rc waarde


Isolatie bij Hongaarse punt vloeren

Het gehele assortiment Hongaarse punt vloeren van Afium hebben een hoge rc waarde. Natuurlijk hebben ze af en toe een goede onderhoudsbeurt nodig, maar ze hebben een lange levensduur indien goed onderhouden. De bovenzijde van de vloer heeft een isolerende werking, waardoor de vloer goed gedijt in vochtige ruimtes. De vloer komt misschien eens in aanraking met vocht of koude, maar dat zal niet te zien zijn. Dit maakt de Hongaarse punt vloer uitermate geschikt voor een tegelvloer als basis. Ook kan vloerverwarming helpen. U zult met een Hongaarse punt vloer van Afium geen koude voeten hebben!


Afium Hongaarse punt vloeren in een kleine ruimte

Of u nu een houten vloer , ondervloer, Hongaarse punt pvc vloer of iets anders wilt, een visgraatvloer staat in elk interieur. Vooral als u een tegelvloer had of weinig ruimte had zal u verbaast zijn over de strakke afwerking van een Hongaarse punt vloer! De hoeken worden namelijk dusdanig gelegd dat er sprake is van een patroon. Hierdoor oogt de kamer ruimer. Een Hongaarse punt vloer is elegant en heeft een chique uitstraling, waardoor hij het beste past in een klassieke woning. Overigens zijn Hongaarse punt pvc vloeren ook steeds vaker in moderne woningen te vinden.


Verschillen tussen visgraat vloer en Hongaarse punt vloer

Op het eerste gezicht lijken de Hongaarse punt en de visgraat vloeren erg op elkaar, maar er zijn veel verschillen. Wanner de planken gecombineerd worden hebben de visgraat vloeren de vorm van een rechthoek, maar die van de Hongaarse punt vloer heeft een parallellogram vorm. De vloer wordt in 45 of 60 graden gelegd. Wanner de hele vloer gelegd is krijgt de woning een chique uitstraling, hierdoor ontstaat een ruimte die rustiger oogt. De visgraat vloer en Hongaarse punt hebben beide een symmetrisch effect. U kunt uw ruimte lichter maken door verschillende kleuren te gebruiken. De klassieke uitstraling van de Hongaarse punt vloer past in moderne en klassieke woningen.

Hoe dan ook, zowel het visgraatpatroon als een nieuwe Hongaarse punt vloer is een goede keuze!


Hongaarse punt vloeren van Afium in allerlei afmetingen

De vloeren met Hongaarse punt patroon is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer u een Hongaarse punt vloer kopen gaat, dan moet u er goed op letten of u de afmetingen van uw vloerdelen kunt aanpassen aan de oppervlakte van de ruimte die u tot uw beschikking heeft. De afmetingen van de lamellen van de vloer zijn namelijk nog niet gedefinieerd. Door rekening te houden met uw ruimte krijgt u de ideale vloer. Bij twijfel kunt u altijd de hulp van Afium inschakelen, wij helpen u graag bij het maken van een goede keuze.


Waar op letten bij het kiezen van een Hongaarse vloersoort

Als eindgebruiker van de houten Hongaarse punt vloer heeft u veel invloed op het uiteindelijke resultaat van de vloer. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vloer met smalle stroken, zodat u een nette uitstraling krijgt. U kunt daarentegen ook kiezen voor lange en brede stroken. Dit zorgt voor een rustige uitstraling.


Het samenstellen van een Hongaarse punt vloer

Wanneer u een nieuwe vloer gaat aanschaffen, is het des te leuk om hem zelf samen te stellen. Hierbij heeft u zelf helemaal in de hand hoe de vloer er uiteindelijk uit gaat zien. U heeft het heft in eigen hand, of u nu een houten vloeren wilt, Hongaarse punt parket of een pvc vloer. De afmetingen van de Hongaarse punt pvc vloeren en de stroken ervan kunt u zelf bepalen, maar ook op de afwerking heeft u invloed. Zo kunt u kiezen uit diverse kleuren en bepaalt u hoe het patroon bij elkaar gelegd wordt. Ook kunt u bijpassende plinten uitzoeken. Wilt u bijvoorbeeld een naturel ogende vloer, of eentje met White Wash? Er zijn tientallen kleuren en patronen waaruit u kunt kiezen! Verder is het mogelijk om uw Hongaarse punt vloer te laten roken. Het team van Afium neemt graag alle mogelijkheden met u door.

Ook de hoek waarin de vloer wordt gelegd bepaalt u. Meestal is dit een hoek van 45 of 60 graden.