Veelgestelde vragen over paneelradiatoren

Welke kleuren paneelradiatoren zijn er?

Onze paneelradiatoren zijn beschikbaar in kleuren RAL 9016 (verkeerswit) en RAL 9005 (Gitzwart).
De RAL 9016 is de standaard kleur die wordt toegepast in Nederland, België en Luxemburg bij witte paneelradiatoren. RAL 9005 (Gitzwart) is de meest zwarte RAL kleur die er beschikbaar is.

De witte radiatoren zijn zijdeglans gelakt en de zwarte radiatoren hebben een matte uitvoering met een poedercoat afwerking, zodat deze bestendig zijn tegen een stootje.

Welke type paneelradiatoren zijn er?

De meest gebruikte radiator is de type 22 radiator. Deze heeft 2 radiatorplaten en 2 convectoren en levert hierdoor een stuk meer vermogen op dan bijvoorbeeld een type 11 (1 radiatorplaat en 1 convector) of 21 (2 radiatorplaten en 1 convector) radiator.

Bij ruimtes waar meer vermogen nodig is kan de type 33 gebruikt worden, deze heeft maar liefst 3 radiatorplaten en 3 convectoren. Hieronder een technische afbeelding van de verschillende types:

Type paneelradiator Faq

 

Welke varianten paneelradiatoren zijn er?

Wij hebben elke paneelradiator beschikbaar in drie varianten:

Geribbelde variant: Dit is de standaard variant met zichtbare ribbels (van de waterkanalen) als u naar de radiator toe kijkt.

Vlakke variant: Een radiator zonder zichtbare ribbels. Door de vlakke voorzijde zijn de waterkanalen niet in zicht en geeft deze radiator een zeer moderne uitstraling.

Gegroefde variant: Vergelijkbaar als de vlakke variant, maar dan voorzien van horizontale groeven (strepen), ook wel de gestreepte variant genoemd.

Wat is het verschil tussen een compact 6 radiator en een compact 8 radiator?

Een compact 6 radiator heeft 6 aansluitingen: 4x aan de zijkanten en 2x rechtsonder. De radiator is echter omkeerbaar. Dat wil zeggen dat de radiator geen gelast ophangpunten heeft, maar met de meegeleverde j-consoles opgehangen worden. Hierdoor kan de aansluiting rechtsonder ook als linksonder gebruikt worden. Hieronder een tekening met welke aansluitingen mogelijk zijn:

Radiator met 6 aansluitingen

Een compact 8 radiator heeft 8 aansluitingen: 4x aan de zijkanten, 2x rechtonder en 2x middenonder. Ook deze radiator is weer omkeerbaar en biedt hierdoor 10 aansluitmogelijkheden, zie hieronder de technische afbeelding:

 

Radiator met 8 aansluitingen

Het verschil tussen een compact 6 en compact 8 radiator is dus dat de compact 8 radiator als extra de midden onder aansluiting mogelijk maakt.

Worden er materialen voor ophanging bij geleverd?

Ja, bij alle radiatoren van Afium zijn beugels voor wandbevestiging, bevestiging set bestaande uit houtdraadbouten + pluggen, draaibare ontluchtingspluggen en blindstoppen inclusief de prijs en zit in de prijs inbegrepen.

Wat heb ik nog meer nodig om de installatie van mijn radiator compleet te maken?

Als u een radiator besteld bij ons heeft u de radiator en de ophangbeugels meegeleverd. Echter heeft u ook een (thermostatische) aansluit set nodig als u deze nog niet heeft. Deze sets worden u ook aangeboden op de productpagina van de desbetreffende radiator. We nemen hier een voorbeeld van een compact 8 radiator:

Radiator aansluitset

 

 

Als u de radiator wilt aansluiten via de onderkant gebruikmakend van de midden onder aansluiting of de rechts- of linksonder aansluiting, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met onderbloksetten:

Keuzemenu radiator aansluitset

U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De onderbloksetten bevatten:

1 x Luxe thermostatisch onderblok (H-H 50 mm)
1 x Luxe thermostaatknop Chroom
2 x Adapters  1/2 x 3/4 + O ringen
2 x Overgangskoppelingen 16 mm x 2.0 (voor Pexal buis)
2 x Overgangskoppelingen 15 mm (voor ijzeren buis)
2 x Universele rozetten in de zelfde kleur als de onderblok

 

Radiator aansluitset - thermostaat

 

 

Wilt u de thermostaatknop niet op de onderblok hebben, maar bevestigen aan één van de zijaansluitingen van de radiator? Dan heeft u een insert nodig. Hiermee kunt u de thermostaatknop loskoppelen van de onderblok en afzonderlijk installeren. In de setje zit ook een mooie dopje in de zelfde kleur als de onderblok om de zijde af te dekken waar normaliter de thermostaatknop op komt. Een insert kunt u kiezen zoals weergeven volgens bovenstaande afbeelding:

Onderblokset radiator

 

Als u de radiator wilt aansluiten via de zijkanten, dan kunt u de keuzemenu openklappen aangegeven met een rood pijltje op de bovenstaande afbeelding. Er opent nu een lijst met zij-aansluitsetten:

Radiator zij aansluiting

U dient nu een keuze te maken van de kleur van de aansluit set en of u een haakse of een rechte aansluiting nodig heeft. De zij-aansluitsetten vanaf €49,95 bevatten:

1x luxe therm.voorber.vent.1/2 inch x 15 knel
1x luxe regeltee 1/2 inch x 15 knel
1x luxe thermostaatknop M-30 Zwart RAL 9005
2x luxe adaptor 1/2 inch - 16 x 2,0
1x Rad.ontluchtings-sleutels metaal
1x Radiator-blindstoppen+O-ring 1/2
1x Rad.ontluchter+O-ring draaibaar 1/2
2x Klemrozet Zwart Universeel Rond 15-16mm

Haakse of rechte aansluitset, welke heb ik nodig?

Om het makkelijker uit te kunnen leggen nemen we hier de onderblokset en de zij-aansluitsetten apart in behandeling.

Bij een onderblokset geldt dat bij leidingen uit de vloer een RECHTE onderblokset nodig is en bij leidingen uit de wand een HAAKSE onderblokset.

Bij gebruik van zij-aansluitingen geldt dat bij leidingen uit de vloer een Haakse aansluitset nodig is en bij leidingen die direct uit de wand komen achter de radiator vandaan ook een Haakse aansluitset nodig is. Lopen de leidingen parallel aan de wand naar de radiator toe? Dan heeft u een Rechte aansluitset nodig.

Een vuistregel is bij het bepalen wat veel helpt is:

Moeten de leidingen een bocht maken om de radiator te bereiken? Dan heeft u een Haakse aansluitset nodig en anders een Rechte aansluitset.

Kan ik mijn Smart thermostaatknop aansluiten op de paneelradiatoren van Afium?

Ja! Ook in combinatie met een onderblokset of een zij-aansluitset kunt u de slimme thermostaatknoppen van onder andere de volgende merken gebruiken Tado Smart, Netatmo, Fibaro, Honeywell Evohome, Eve thermo, Devolo. CR Smart, Profile Qnect, Gigaset, Eurotronic Spirit combineren en gebruiken.

Hoe bereken in de benodigde capaciteit voor mijn ruimte?

Op de productpagina hebben wij een calculator staan waarmee u heel snel de benodigde capaciteit kunt berekenen. Hieronder met een pijl aangegeven waar u deze calculator kunt treffen:

Radiator capaciteit berekenen

Wat is de levertijd van een paneelradiator en wanneer ontvang ik deze als ik een bestelling plaats?

Wij hebben alle radiatoren direct leverbaar, mits anders weergeven op productpagina.

(Elektrische) Handdoekradiatoren en installatiematerialen worden per post geleverd. Hiervoor geldt dat als u voor 15:00 besteld deze de zelfde werkdag nog wordt meegegeven aan de postdienst met een track and trace code. Verticale- en paneelradiatoren worden met een vrachtservice aangeboden en om u een indicatie te kunnen geven hebben wij een postcodechecker op de productpagina staan. Hier kunt u uw postcode noteren en dan ziet u meteen op welke dagen van een week wij in uw regio bezorgen. Hieronder afbeelding waar u de postcodechecker kunt treffen:

Radiator leveren op adres

Ik heb een (hybride) warmtepomp installatie, kan ik alle radiatoren gebruiken uit de website?

Ja, u kunt in principe alle radiatoren gebruiken in combinatie met een laag temperatuur toevoer. Wel moet u er mee rekening houden dat de radiator dan minder warmte afgeeft. Tussen de specificaties van radiatoren kunt u het vermogen zien van een radiator bij een toevoer van 75 graden Celsius en 90 graden Celsius. Een (hybride) warmtepomp geeft rond 50 graden Celsius warmte af en hierdoor kunt u als indicatie voor het vermogen een formule toepassen: 70% van het vermogen wat aangegeven staat bij een toevoer van 75 graden Celsius.

Staat er tussen de specificaties wel het vermogen bij een toevoer van 50 graden Celsius dan hoeft u geen rekenformule toe te passen natuurlijk.

Capaciteit

(watt)

berekenen

Voor onderstaande afmetingen in om de benodigde capaciteit te berekenen.

Lenge in M

X

Breedte in M

X

Hoogte in M

=

0 m³


Temperatuur

Isolatie

0 WattWanneer bezorgt de vrachtservice in uw regio?

Geldt niet voor postzendingen!

40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - Oppio Paneelradiator Compact 6 vlakke voorzijde - Wit (RAL 9016)


Fabrieksgarantie 10 jaar op de radiator
Type aansluiting 6 aansluitingen
Bevestigingsmateriaal Ja
Blindstop 1/2" Ja
Boven- en zijroosters Ja, voorgemonteerd
Breedte 80 cm
Dikte 10,3 cm
Glansheid Semi-glans
Hoogte 40 cm
Houtdraadsbouten Ja
Kleur Wit
Lengte 400
Materiaal Staal
Merk Oppio
Middenonder aansluiting Nee
Omkeerbaar Ja
Onderblokset Geen
Ontluchtingsplus 1/2" Ja
Pluggen Ja
RAL Kleur RAL 9016
Totale dikte vanaf muur 12,85 cm
Type Radiator Type 22
Vermogen 75/65/20°C 994 Watt
Vermogen 90/70/20°C 1248 Watt
Zijaansluitingen Ja
Zijboven aansluitingen Nee
Zijonder aansluitingen Ja

40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - Oppio Paneelradiator Compact 6 vlakke voorzijde - Wit (RAL 9016)


Veel klanten kopen onderstaande accessoires erbij voor dit product. Voeg deze eenvoudig toe en maak je bestelling compleet.

Beschikbare opties

--- Maak een keuze ---
Geen
Luxe Onderblokset Chroom met RECHTE aansluitingen +45,41€ / m2
Luxe Onderblokset Chroom met HAAKSE aansluitingen +45,41€ / m2
Luxe Onderblokset Wit met RECHTE aansluitingen +61,94€ / m2
Luxe Onderblokset Wit met HAAKSE aansluitingen +61,94€ / m2
--- Maak een keuze ---
Geen
Heimeier insert M30x1,5 tbv losse aansluiting thermostaatknop +€8,22
--- Maak een keuze ---
Geen
Thermostatische onderdelen tbv aansluiting RECHT +€16,49
Thermostatische onderdelen tbv aansluiting HAAKS +€16,49
Compleet set Chroom met adapters Thermostatisch RECHT +€41,28
Compleet set Chroom met adapters Thermostatisch HAAKS +€41,28
Compleet set Wit met adapters Thermostatisch RECHT +€61,94
Compleet set Wit met adapters Thermostatisch HAAKS +€61,94
  • Excl. BTW: €128,86
  • €214,77
  • €128,86


Meest gestelde vragen

Bereken benodigde capaciteit

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd ?

Vergelijkbare producten


40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 vlakke voorzijde - Wit (Ral 9016)
Gratis ondervloer

40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 ...

DeVlakke 8+ paneelradiatoren, die wij aa..


Op voorraad

€254,15 €152,49 Excl. BTW: €152,49

40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - Oppio Paneelradiator Compact 6 geribbelde voorzijde - Wit (RAL 9016)
Gratis ondervloer

40x80 cm Type 22 - 1248 Watt - Oppio Paneelradiator Compact ...

De Compact 6+ paneelradiatoren, die wij aanbieden,..


Op voorraad

€152,76 €91,66 Excl. BTW: €91,66

40x80 cm Type 33 - 1839 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 geribbelde voorzijde - Wit (RAL 9016)
Gratis ondervloer

40x80 cm Type 33 - 1839 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 ...

De Super 8+ paneelradiatoren, die wij aanbieden, z..


Op voorraad

€329,12 €197,47 Excl. BTW: €197,47

40x80 cm Type 33 - 1839 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 vlakke voorzijde - Wit (RAL 9016)
Gratis ondervloer

40x80 cm Type 33 - 1839 Watt - ECA Paneelradiator Compact 8 ...

De vlakke Super 8+ paneelradiatoren, die wij aanbi..


Op voorraad

€405,57 €243,34 Excl. BTW: €243,34