Onderhoud vloeren

Een mooie nieuwe vloer moet natuurlijk mooi blijven! Daarom hebben we bij Afium ook aandacht voor het onderhoud van vloeren. De meeste vloeren die we bij Afium aanbieden, zijn gelukkig enorm laag in onderhoud. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw vloer, is het minimale onderhoud aan vloeren wel aan te raden.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Floorlife Co-pro laminaatreiniger voor dagelijkse reiniging Bestelproduct, levertermijn 2-3 werkdagen
  € 7,95 € 6,57
 2. Floorlife Co-pro tapijtreiniger en textielreiniger Bestelproduct, levertermijn 2-3 werkdagen
  € 8,25 € 6,82
 3. Floorlife Co-pro pvc- en vinylreiniger onderhoud mat blijft mat Bestelproduct, levertermijn 2-3 werkdagen
  € 9,95 € 8,22
 4. - OPPIO Laminaat Reiniger / 1 LITER / Streeploos eindresultaat en een frisse geur ( parfum ) Op voorraad
  M2 prijs € 18,95 € 15,66
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Onderhoud vloeren: elke vloer is anders

Voordat u verder winkelt in onze uitgebreide webshop voor het onderhoud van uw vloer, is het goed om even te kijken naar welke vloer u eigenlijk heeft. Elke vloer heeft zijn eigen eigenschappen, en zijn daarom ook divers in de manier waarop het onderhoud aan de vloeren dient te gebeuren. Een natuurstenen vloer heeft bijvoorbeeld een licht poreus oppervlak. Daarin kunnen zich op lange termijn schimmels nesten. Een laminaatvloer is daarentegen helemaal afgesloten: beide vloeren hebben dan ook een andere manier van onderhoud nodig.

Welk onderhoud moet ik aan mijn vloer doen?

Allereerst is er natuurlijk het dagelijks onderhoud: het schoonmaken van de vloer. Het is een goede gewoonte om de vloer regelmatig te reinigen, zowel uit hygiënisch oogpunt als voor het onderhoud aan de vloer. Sommige vloeren hebben zo nu en dan wat meer nodig, zoals een lak- of olielaag of een behandeling met een speciaal onderhoudsmiddel.

Onderhoud aan laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn enorm populair om diverse redenen. Eén daarvan is het lage onderhoud! Een laminaatvloer is eenvoudig schoon te maken door middel van een dweil, warm water en laminaat reiniger. De laminaatreiniger is sterk genoeg om bijvoorbeeld modder, bloed of zure dranken te verwijderen. Dweil overtollig water goed weg, zodat er geen watervlekken ontstaan. Denk ook aan regelmatig stofzuigen: zand kan namelijk kleine krasjes in de bovenlaag van het laminaat veroorzaken. Laminaat hoeft niet geschuurd of gelakt te worden.

Onderhoud aan PVC

Ook voor PVC is zand een vijand: het schuren over de vloer zou krassen kunnen veroorzaken. Een goede deurmat, bij voorkeur een droogloopmat, is dan ook een goed begin. Ook PVC is laag in onderhoud: met een goed reinigingsmiddel bent u eigenlijk al klaar. Verder kan een PVC vloer gepoetst worden met een extra PU (polyurethaan) beschermlaag. Al onze PVC vloeren zijn reeds voorzien van deze water- en vuilafstotende laag, maar één keer per jaar een extra laag aanbrengen, vooral plekken waar veel gelopen wordt, is geen slecht idee.

Onderhoud aan keramische tegels

Ook een tegelvloer is makkelijk in onderhoud. Direct na het leggen kunt u overwegen om de vloer eenmalig te reinigen met cementsluierverwijderaar. Dit kunt u het beste ongeveer drie weken na het leggen doen, als de voegen helemaal uitgedroogd zijn. Dit is aan te raden, zelfs wanneer cementsluier niet zichtbaar is. Verder kunt u de vloer dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel dat geschikt is voor keramische tegels, zodat er geen vettig laagje achterblijft. Voegen kunnen eventueel nog schoongemaakt worden met een zachte borstel.