Menu
Your Cart

Zelf een douchebak met poten installeren in 9 stappen

Het installeren van een douchebak met poten is een essentieel onderdeel van het creëren van een functionele en stijlvolle douche in je badkamer. Hoewel het misschien een uitdagende taak lijkt, is het eigenlijk een project dat je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren met de juiste instructies en tools. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een douchebak met poten installeert. We delen handige tips en vertellen je hoe je mogelijke valkuilen kunt vermijden. Laten we beginnen!

Stap 1: Kies de juiste douchebak en poten

Voordat je begint, is het belangrijk om de juiste douchebak en poten te kiezen die bij jouw badkamer passen. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op en kies een douchebak met de juiste afmetingen. Zorg er ook voor dat de poten stevig genoeg zijn om het gewicht van de douchebak en de gebruikers te dragen. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen voordat je een beslissing neemt. De keuze voor de juiste douchebak vormt de basis voor een succesvolle installatie. 

Stap 2: Verzamel de benodigde materialen en het gereedschap

Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en het gereedschap bij de hand hebt voordat je begint met de installatie. Zo hoef je niet halverwege te stoppen om iets te halen. Dit heb je nodig:

Stap 3: Voorbereiding van de vloer

Zorg ervoor dat de vloer waarop je de douchebak gaat installeren schoon, vlak en stevig is. Als je de douchebak op een betegelde vloer installeert, overweeg dan om eventuele oneffenheden te corrigeren en de tegels indien nodig te vervangen. Voorbereiding van de vloer is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de douchebak stabiel en waterpas staat.

Stap 4: Plaatsing van de poten

Plaats de douchebakpoten op de juiste positie onder de douchebak volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de poten stevig op de vloer staan en geen wiebelende bewegingen maken. Gebruik een waterpas om de poten gelijkmatig in te stellen. Op deze manier zorg je voor een stabiele en veilige installatie. 

Stap 5: Installeer de douchebak

Plaats de douchebak op de poten en zorg ervoor dat deze waterpas staat. Pas indien nodig de positie van de poten aan om een perfecte pasvorm te bereiken. Controleer ook of de douchebak stevig op de poten rust voordat je verder gaat. Dit voorkomt eventuele lekkages en stabiliteitsproblemen. 

Stap 6: Bevestig de douchebak aan de muur

Als de douchebak ook aan de muur moet worden bevestigd, volg dan de instructies van de fabrikant om dit goed uit te voeren. Gebruik een boor en schroeven om de douchebak stevig aan de muur te bevestigen. Zorg ervoor dat de bevestigingspunten stevig zijn en voldoende ondersteuning bieden aan de douchebak. Dit is belangrijk voor de stabiliteit en veiligheid tijdens het gebruik van de douchebak.

Stap 7: Sluit de afvoer aan

Sluit de afvoer aan op de douchebak volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de afvoerpijp goed is aangesloten en gebruik indien nodig siliconenkit om eventuele lekkages te voorkomen. Controleer ook of de afvoer goed werkt door wat water in de douchebak te laten lopen. Controleer de afvoer zorgvuldig op eventuele lekkages voordat je verder gaat.

Stap 8: Controleer op lekkages en test de douchebak

Zorg dat je de afvoer goed gecontroleerd hebt op lekkages voordat je de douche in gebruik neemt. Lekt er geen water als je een beetje water in de douchebak laat lopen? Test dan de douchebak door de douche een paar keer te gebruiken. Controleer ook of de douchebak stevig op zijn plaats blijft tijdens het gebruik.

Het controleren op lekkages en het testen van de douchebak zijn essentiële stappen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Neem de tijd om de douchebak grondig te testen voordat je deze in gebruik neemt. 

Stap 9: Afwerking

Werk de installatie af door eventuele blootliggende randen af te dichten met siliconenkit en de poten af te stellen indien nodig. Het afwerken van de installatie is de laatste stap om ervoor te zorgen dat alles er netjes uitziet en goed functioneert. Neem de tijd voor deze laatste stap voordat je de installatie als voltooid beschouwt. Heb je alles afgewerkt? Maak dan de omgeving rondom de douchebak schoon en geniet van je nieuwe douche!

Laat een reactie achter