Menu
Your Cart

Wat zijn de populairste kleuren voor pvc-vloeren?

Pvc-vloeren hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en dat is niet zonder reden. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Een van de belangrijkste beslissingen bij het kiezen van een pvc-vloer is echter de kleur. In dit artikel bespreken we de populairste kleuren van het moment en helpen we u beslissen welke kleur het beste bij uw interieur past.

De vloer als basis van uw interieur

Een vloer vormt de basis van een interieur. Kleurgebruik heeft een grote invloed op de algehele uitstraling van de ruimte. Warme kleuren zoals beige- en bruintinten creëren een gezellige en uitnodigende sfeer, terwijl een koele kleur zoals grijs een meer kalmerende en ontspannen ambiance biedt. Het is belangrijk om na te denken over welke sfeer u wilt bekomen in de ruimte waar u de pvc-vloer gaat installeren.

Veelzijdigheid in ontwerp

Vloeren van pvc bieden een overvloed aan designs en komen dankzij de veelzijdigheid in iedere woningstijl tot hun recht. Zo kunt u de vloer perfect aanpassen aan uw interieur en persoonlijke smaak. Of u nu kiest voor een natuurlijke houtlook, een stoere betonlook of een gedurfde marmerlook, met de juiste vloerkleur zorgt u voor een mooi samenhangend geheel.

Populaire pvc-vloeren en kleuren

Nu we hebben uitgelegd waarom kleurkeuze belangrijk is, vertellen we u graag wat meer over populaire pvc-vloeren: 

Natuurlijke houttinten

Voor liefhebbers van een warme en natuurlijke uitstraling zijn houtlook pvc-vloeren ideaal. De vloeren hebben een natuurgetrouw uiterlijk en zijn haast niet te onderscheiden van echt hout dankzij de realistische structuur. Daarnaast zijn ze te verkrijgen in verschillende houtlook kleuren. Van lichte tot donkere houttinten in bruin en grijs, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met eiken decoren pvc brengt u de schoonheid van hout in huis, zonder de nadelen ervan. Bij deze vloeren kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een charmante visgraat pvc

Moderne betonlook

Betonlook vloeren zijn geïnspireerd op industrieel beton en zeer populair in moderne interieurs. De vloeren hebben een strakke en minimalistische look-and-feel, waardoor ze perfect zijn voor eigentijdse ruimtes. Betonlook pvc-vloeren komen in diverse grijstinten en geven het interieur een industriële touch.

Hoogglans pvc

Met een marmerlook pvc-vloer bent u verzekerd van een unieke vloer in uw woning. De hoogglans pvc-vloeren hebben een glanzende afwerking en bestaan in de kleuren wit, zwart en grijs. Iedere vloer heeft zijn eigen specifieke uitstraling. Welke kleur u ook kiest, een marmerlook vloer is altijd een goed idee. 

Pvc-vloeren in diverse grijstinten

Pvc-vloeren met grijstinten, variërend van lichtgrijs tot antraciet, zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Ze stralen moderniteit en elegantie uit en passen goed bij minimalistische en eigentijdse interieurstijlen. Bovendien kunnen grijstinten gemakkelijk worden gecombineerd met andere kleuren en accenten. Tussen onze pvc plak tegels en pvc klik tegels vindt u talrijke grijze pvc-vloeren. 

Pvc-vloeren met warme beige- en bruintinten 

Vloeren van pvc met beige- en bruintinten zijn tijdloos en zorgen voor een warm gevoel in de ruimte. Ze passen uitstekend in diverse interieurstijlen en kunnen de basis vormen voor zowel traditionele als moderne inrichtingen. Deze pvc-vloeren brengen sfeer in huis en zijn te verkrijgen in verschillende kleurtinten. Van lichtbruin tot donkerbruin, allerlei beigetinten en alles daartussen. 

Tips bij het kiezen van de juiste kleur voor uw pvc-vloer

Het kiezen van de juiste kleur voor uw pvc-vloer vergt nadenk- en vergelijkingswerk. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het nemen van de juiste beslissing:

Stem de vloer af op uw interieur

Denk aan de kleuren en stijl van uw meubels, wanddecoratie en andere elementen in de ruimte. Zo zorgt u ervoor dat de kleur van uw pvc-vloer goed past bij de rest van het interieur.

Houd rekening met de grootte van de ruimte en lichtinval

In kleinere ruimtes kan het gebruik van lichte kleuren de ruimte groter laten lijken, terwijl donkere kleuren gezelligheid creëren. Houd ook rekening met de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte, omdat dit de kleurperceptie kan beïnvloeden.

Denk na over het onderhoud

Sommige kleuren kunnen vuil en vlekken meer verbergen dan andere. Als u zich zorgen maakt over het onderhoud, kies dan een kleur die gemakkelijk schoon te maken is en waar u vuil minder zichtbaar op ziet.

De voordelen van pvc-vloeren

Naast het stijlvolle uiterlijk en de grote variëteit aan dessins en kleuren bieden pvc-vloeren tal van andere voordelen. Denk aan:

  • Duurzaam: pvc-vloeren hebben een duurzaam karakter en gaan vele jaren mee.
  • Makkelijk in onderhoud: pvc is eenvoudig schoon te maken en vereist weinig onderhoud. Dagelijks stofzuigen en wekelijks dweilen is voldoende. 
  • Waterbestendig: vloeren van pvc zijn bestand tegen water en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of het toilet.
  • Milieuvriendelijk: de vloeren zijn gemaakt van duurzame grondstoffen en kunnen worden gerecycled.
  • Slijtvast: pvc raakt niet snel beschadigd en kan zwaar worden belopen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste kleur voor uw pvc-vloer is een belangrijke beslissing die zowel esthetische als praktische overwegingen omvat. Overweeg uw interieur, de grootte van de ruimte en vooral uw persoonlijke voorkeuren bij het maken van uw keuze. Onthoud dat pvc-vloeren duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en veelzijdig zijn, ongeacht de kleur die u kiest.

Laat een reactie achter