Menu
Your Cart

Vloertrends van 2024

Vloeren vormen de basis van elk interieur en zorgen voor sfeer in huis. Dit jaar zien we enkele interessante trends en vernieuwingen op het gebied van vloerontwerp. Comfort, kwaliteit en duurzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol. In onze blog vertellen we u alles over de meest populaire trends van 2023. Lees snel verder en doe inspiratie op voor uw eigen vloerproject!

Duurzaamheid als prioriteit

Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een noodzaak in de wereld van vloerontwerp. Steeds meer mensen kiezen voor vloermaterialen die milieuvriendelijk en recyclebaar zijn om hun steentje bij te dragen aan het milieu. Een houten vloer is bijvoorbeeld de ideale keuze om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. 

Minimalistisch design

Minimalisme is in opkomst als een prominente vloertrend. Strakke lijnen, neutrale kleuren en eenvoudige patronen creëren een gevoel van ruimtelijkheid en rust. Een minimalistisch ontwerp kan elke kamer groter en lichter doen lijken, waardoor er een rustige en harmonieuze uitstraling ontstaat. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout en steen maken een comeback op het gebied van vloeren. De warmte en charme van houten vloeren brengen de natuur naar binnen en zorgen voor een gezellige sfeer. U zult merken dat deze keuze een aanzienlijke invloed kan hebben op de sfeer van uw leefruimte. Ook keramische tegels met een natuurgetrouw uiterlijk doen het heel erg goed.

Warme kleuren 

In het jaar 2023 voeren warme tinten de boventoon als het gaat om kleurgebruik bij vloeren. Donkere vloeren zijn bijzonder populair om warmte in huis te creëren. Hiermee realiseert u een sfeervol effect in het interieur, waardoor de ruimte gezelligheid uitstraalt. Deze vloertrend zorgt voor een prachtig contrast.

Optimaal onderhoudsgemak

Naast esthetisch mooi willen we dat onze vloeren onderhoudsvriendelijk zijn. Niemand houdt namelijk van een vloer die veel schoonmaakwerk vergt. Binnen de vloertrends van 2023 wordt er vaak gekozen voor vloeren met een makkelijk te onderhouden karakter. Dit betekent minder zorgen en meer tijd om van uw huis te genieten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is niet langer een luxe, maar eerder een slimme investering. Steeds meer huishoudens integreren dit comfortabele verwarmingssysteem voor koude winterdagen. Met vloerverwarming geniet u van een gelijkmatige warmteverdeling en energie-efficiëntie.

Mix en match met verschillende stijlen

Een interessante trend die we zien opkomen, is het mixen en matchen van verschillende vloerstijlen. We experimenteren met creatieve patronen en combinaties van verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld hout en tegels. Dit geeft ruimtes een unieke uitstraling en persoonlijkheid.

Tapijt als aankleding van de vloer

Tapijten zijn in het jaar 2023 terug van weggeweest. Een vloer is pas compleet met een stijlvol vloerkleed erop. Dit is fijn voor de voeten, optimaliseert de akoestiek in huis en zorgt voor een verbeterde isolatie. En dat is dan weer gunstig voor uw energieverbruik. Bovendien creëert u met een vloerkleed een warm en knus gevoel in uw woning. Vloerkleden zijn er in alle soorten, kleuren, vormen en maten. 

De populairste vloeren in het jaar 2023

Bij Afium laten we u graag zien wat de populairste vloertrends voor 2023 zijn. Materialen zoals parket, pvc, laminaat doen het heel erg goed. Bekijk al onze vloertrends en laat u inspireren door de mogelijkheden!

De eeuwige visgraat

De visgraatvloer blijft ook in 2023 tot de vloertrends behoren. Deze trend gaat al vele jaren mee en dat begrijpen wij maar al te goed. Het charmante uiterlijk van het visgraatpatroon komt in ieder interieur tot zijn recht en zorgt voor een sfeervolle touch. Visgraatvloeren zijn te verkrijgen in verschillende materialen, zoals parket, laminaat en pvc. 

Sfeervol parket

Parketvloeren zijn en blijven heel erg populair. Deze houten vloeren hebben een lange levensduur, zijn tijdloos en geven het interieur een natuurlijke uitstraling. Het hout zorgt voor een warme sfeer in huis en is perfect te combineren met andere kleuren en materialen. Kortom: parket mag niet ontbreken binnen de vloertrends van 2023!

Tijdloos pvc

Ook in 2023 zien we pvc steeds meer terugkomen in woningen. Een pvc-vloer heeft een natuurgetrouwe uitstraling en is haast niet van echt te onderscheiden. Daardoor is het een uitstekende vervanger voor allerlei materialen, zoals hout en tegelvloeren. Bovendien is pvc een zeer goede warmtegeleider, waardoor het materiaal goed te combineren is met vloerverwarming. 

Veelzijdig laminaat

Laminaat is een veelgekozen materiaal en behoort ook tot de vloertrends van 2023.  Deze vloeren komen in veel soorten en zijn heel erg veelzijdig. Van tegellaminaat tot hoogglans laminaat, vierkant laminaat en visgraat laminaat. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om laminaat. Laminaatvloeren hebben een zeer betaalbare prijs, zijn makkelijk te onderhouden en gaan vele jaren mee. Bovendien voelt laminaat van zichzelf al warm aan. Hierdoor heeft u geen vloerverwarming nodig om een aangename temperatuur te krijgen. 

Tegels met unieke patronen en texturen

Tegels met bijzonder vloerpatronen en texturen zijn in trek en kunnen uw interieur naar een hoger niveau tillen. Van visgraatpatronen tot tegels met een uniek reliëf, er zijn talloze manieren om visuele aantrekkingskracht toe te voegen aan uw vloeren. Deze trend biedt tal van creatieve mogelijkheden.

Tips bij het kiezen van een nieuwe vloer

Bij de zoektocht naar een nieuwe vloer is het verstandig om onderstaande punten in acht te nemen. Hierdoor maakt u een keuze waar u 100% tevreden mee bent en jarenlang plezier van heeft.

  • Bepaal uw stijl en smaak: bepaal welke stijl u wilt toepassen in de ruimte. Modern, landelijk, industrieel, het kan allemaal. Door de tegels af te stemmen op uw huidige interieur realiseert u een mooi samenhangend geheel. 
  • Denk aan de functionaliteit: naast stijl is ook functionaliteit een essentiële factor bij het kiezen van een vloer. Denk na over wie de ruimte allemaal gaat gebruiken en over welke eigenschappen de vloer dient te beschikken.
  • Houd rekening met de lichtinval: de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte is belangrijk om rekening mee te houden bij het maken van uw vloerkeuze.  Denk na over de lichtinval en de sfeer die u wilt realiseren. Donkere vloeren kunnen een kamer kleiner laten lijken, lichte vloeren creëren een gevoel van ruimte.
  • Denk na over onderhoud en duurzaamheid: vloermaterialen vereisen diverse vormen van onderhoud. Denk na over hoeveel tijd en moeite u wilt besteden aan het onderhouden van uw vloer.
  • Maak een realistische budgetplanning op: bepaal welk budget u ter beschikking heeft en houd daarbij rekening met alle bijbehorende kosten. Denk aan materiaal, installatie en eventuele extra's zoals vloerverwarming. Met een nauwkeurige budgetplanning komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Vloertrends toepassen in uw eigen interieur

2023 brengt allerlei smaakvolle trends met zich mee.Duurzaamheid, natuurlijke elementen en minimalisme en de vrijheid om stijlen te mixen en matchen, maken allemaal deel uit van de vloertrends van dit jaar. Wilt u de vloertrends van 2023 ook graag toepassen in uw woning? Bij Afium kunt u productstaaltjes bestellen van uw favoriete vloeren. Zo vergelijkt u de vloeren eenvoudig met uw eigen interieur en maakt u een weloverwogen keuze.

Laat een reactie achter