Menu
Your Cart

Visgraat laminaat in de keuken: praktisch en stijlvol

Je vraagt je wellicht af of het verstandig is om visgraat laminaat in je keuken te gebruiken. Het antwoord is ja. Het leggen van een laminaatvloer in je keuken is zowel praktisch als stijlvol. Bij het kiezen van laminaat voor de keuken zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden.

Een visgraat vloer met een hoge gebruiksklasse

Natuurlijk moet de visgraat laminaatvloer tegen een stootje kunnen. Laminaatvloeren worden ingedeeld in gebruiksklassen, waarbij het verstandig is om te kiezen voor een laminaatvloer met een hoge gebruiksklasse. Een laminaatvloer met een hoge gebruiksklasse kan namelijk goed tegen intensief gebruik. Bij de specificaties van onze laminaatvloeren staat ook altijd de gebruiksklasse aangegeven. Visgraat laminaat heeft meestal een gebruiksklasse van AC4, wat een goede bescherming biedt tegen veelvuldig gebruik. Daarom is het zeker mogelijk om laminaat in je keuken te plaatsen.

Een laminaat vloer met een sterke toplaag

In de keuken kunnen allerlei dingen gebeuren, zoals het omvallen van een glas water of het morsen van heet water uit een pan op de vloer. Bij het kiezen van een visgraat laminaatvloer voor de keuken is het daarom belangrijk om niet alleen te letten op de gebruiksklasse, maar ook op een sterke toplaag. Deze toplaag biedt extra bescherming, waardoor de laminaatvloer bestand is tegen incidenten in de keuken, zoals hete pannen of gemorste vloeistoffen.

Kiezen voor waterbestendig visgraat laminaat

Overweeg je een visgraat laminaatvloer voor je keuken? Dan wordt aangeraden om te kiezen voor waterbestendig visgraat laminaat. Met deze optie hoef je je geen zorgen te maken over gemorst water; je kunt eenvoudig een doekje gebruiken om het op te ruimen. Er zijn ook visgraat laminaatvloeren verkrijgbaar met een extra waterbeschermende coating. Bij waterbestendig laminaat mag eventuele plasvorming op de vloer en in de groefverbinding maximaal vier uur blijven liggen zonder dat de vloer wordt aangetast.

Laminaat in de keuken is een goede optie

Niet voor iedereen is laminaat in de keuken de eerste optie. Heb je een waterbestendige laminaatvloer aangeschaft, met een hoge gebruiksklasse en een sterke toplaag?  Dan is een laminaat vloer in de keuken een goede optie. Een laminaatvloer is de keuken is namelijk hygiënisch, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk en kras- en slijtvast. Een visgraat laminaat vloer in de keuken is daarom niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Niet voor niets wordt laminaat in de keuken steeds populairder onder huiseigenaren.

De voordelen van laminaat in de keuken

Een visgraat laminaat vloer in de keuken heeft veel voordelen:

  • Heb je een visgraat  laminaat vloer in je keuken gelegd? Dan is het schoon en fris houden van de keuken geen enkel probleem. Door even te stofzuigen en af en toe te dweilen blijft de vloer heel lang mooi.
  • De laminaatvloer is erg onderhoudsvriendelijk.
  • Heb je gezorgd voor een goede ondervloer in de keuken? De laminaatvloer is dan geluiddempend.
  • Heb je een waterbestendige laminaatvloer? Met deze keuze hoef je je geen zorgen te maken over morsen.

Laat een reactie achter