Menu
Your Cart

Ontwerptips voor akoestische wandpanelen in moderne interieurs

Heb je een modern interieur? Dan ben je wellicht benieuwd hoe je akoestische wandpanelen hierin kunt verwerken. De meeste moderne interieurs zijn doorgaans neutraal en rustig, dus akoestische wandpanelen brengen dan ook direct wat meer leven in de brouwerij.  Ze zijn vaak gemaakt van fraai hout en kunnen op verschillende manieren worden verwerkt om een modern interieur op te fleuren en interessanter te maken. Wij zetten de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Akoestische wandpanelen in de woonkamer

  • De van verticale latten gemaakte wandpanelen in je woonkamer geven de illusie dat het plafond hoger lijkt. De wandpanelen doen je woonkamer dus groter lijken.
  • Je kunt de wandpanelen gebruiken om de woonkamer in te delen. Hoe kun je dat doen? Door in een woonkamer met een woon- en eetgedeelte de wandpanelen in een van die ruimtes te plaatsen.
  • Vergeet niet om bij het plaatsen van akoestische wandpanelen in de woonkamer te denken aan het plafond. Je kunt een op het plafond geplaatst akoestisch paneel matchen met een bijpassende lamp. Zo kun je een unieke ruimte creëren.
  • Je kunt de akoestische wandpanelen ook zowel op de wand als op het plafond plaatsen. De wandpanelen lopen dan in elkaar door. Zo krijg je een erg mooi effect.

Akoestische wandpanelen op andere plaatsen in huis

  • Met akoestische wandpanelen kun je je slaapkamer anders inrichten. Tegelijkertijd heb je ook hier minder last van omgevingsgeluid, wat kan zorgen voor een betere nachtrust.Hoe geef je wandpanelen in je slaapkamer een persoonlijke tintje? Je kunt de wandpanelen voorzien van handige ophanghaken, die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld je ochtendjas aan te hangen.
  • In een kinderkamer passen natuurlijk geen saaie akoestische wandpanelen. In dit geval kun je beter kiezen voor akoestische schilderijen. Die schilderijen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ontwerpen, zoals een schattig dierenmotief, een raceauto of een abstract patroon. Met deze akoestische panelen geef je de kinderkamer een unieke uitstraling, en het is ook nog eens functioneel.
  • Wil je akoestische wandpanelen in de keuken plaatsen? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor een contrasterende kleur. Een wit keukenblok kun je combineren met een wand met donkere wandpanelen. De donkere accenten kun je ook terug laten komen in accessoires. Kies bijvoorbeeld voor donkere keukenkrukken of donkere lampenkappen in de keuken.
  • Met fraaie akoestische panelen in de hal zorg je ongetwijfeld voor een goede binnenkomer. Een saaie entree wordt zo een gezellige en sfeervolle ruimte. Je kunt gemakkelijk dingen aan de akoestische wandpanelen bevestigen, zoals een spiegel, een plankje voor bijvoorbeeld je sleutels of een kapstok. 
  • Akoestische wandpanelen kun je ook gebruiken om je toilet op te leuken. Met de fraaie houten wandpanelen maak je van de kleine ruimte iets prachtigs.

Kiezen voor kleurcontrasten

Heb je een modern interieur met veel lichte meubels? Kies dan voor akoestische wandpanelen in kleurtinten die in contrast zijn met het interieur. Wandpanelen in de kleurtinten eiken-zwart zijn dan een goede keus. Door het kleurcontrast tussen de witte meubels en de eiken-zwart wandpanelen creëer je een modern en opvallend effect, wat de woonkamer een prachtige moderne look geeft. Een andere optie is het combineren van akoestische wandpanelen die in contrast met elkaar zijn.

Een akoestisch paneel op een deur

Lelijke of verouderde deuren kunnen een doorn in het oog zijn. Gelukkig kun je een deur ook voorzien van een akoestisch paneel. Het paneel wordt dan op de deur geschroefd. De deur ziet er dan niet meer kaal uit, en zo bespaar je de hoge kosten voor het aanschaffen van nieuwe deuren. Bovendien kun je de panelen door laten lopen op de muur. Zo maak je van de deur een echte eyecatcher.

Een tv met een houten lattenwand eromheen

Gebruik de akoestische wandpanelen om een houten lattenwand rondom de televisie te maken. De houten wandpanelen bieden een mooie omlijsting van de televisie, waardoor deze op een unieke manier wordt gepresenteerd. Op die manier creëer je een gezellige en warme sfeer in de woonkamer. Je kunt wandpanelen kiezen die passen bij de stijl van je interieur. Bij een modern interieur passen wandpanelen met een strak, modern ontwerp.

Laat een reactie achter