Menu
Your Cart

Ontdek de voordelen van akoestische wandpanelen in je huis

Heb je last van een vervelende galm in je woonkamer? Met akoestische wandpanelen kan dit probleem ongetwijfeld worden opgelost. Bijkomend pluspunt is dat de wandpanelen een echte eyecatcher zijn in de ruimte. In deze blog zetten we alle voordelen van akoestische wandpanelen op een rijtje.

Akoestische wandpanelen verbeteren de akoestiek

Akoestische wandpanelen dempen het geluid in je huis en verminderen echo’s. Daarnaast heb je beduidend minder last van omgevingsgeluid. Heb je kleine kinderen in huis? Dan zorgen de panelen ervoor dat je toch net iets rustiger een boek kunt lezen. Ook kun je bijvoorbeeld een instrument bespelen zonder dat de buren daar last van hebben.

Wellicht heb je gekozen voor een minimalistische woonstijl, zoals bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur. Deze interieurstijl heeft de reputatie dat er nagalm en echo’s kunnen plaatsvinden. In dat geval bieden akoestische wandpanelen de oplossing. Niet onbelangrijk is dat ze ook uitstekend passen bij een minimalistisch interieur.

Creëren van een sfeervolle look

Uiteraard wil het oog ook wat als het gaat over je interieur. Met het aanschaffen van deze wandpanelen hoef je je daar geen zorgen over te maken. Met akoestische wandpanelen creëer je gegarandeerd een sfeervolle look. De wandpanelen zijn stijlvol, geven een luxe uitstraling en zorgen voor meer warmte, zeker als je kiest voor houten wandpanelen. Daarom worden akoestische wandpanelen ook wel gezien als een van de meest hippe woontrends van dit moment.

Akoestische wandpanelen: een ruim aanbod

Ga je akoestische wandpanelen aanschaffen? Dan is de keuze reuze. De wandpanelen zijn beschikbaar in allerlei kleuren en maten. Ook zijn ze gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, kunststof of PVC. Om de juiste keuze te kunnen maken, moet je wel weten wat de voor- en nadelen van de verschillende materialen zijn. Hout heeft als voordelen zijn natuurlijke look en het creëren van een warme sfeer. Houten panelen zijn echter wel duurder dan panelen van kunststof. De goedkopere kunststofpanelen zijn gemakkelijker te onderhouden. Nadeel is dat ze een kouder en minder chic effect kunnen geven dan akoestische wandpanelen die gemaakt zijn van hout. 

Akoestische wandpanelen zijn eenvoudig te plaatsen

Akoestische wandpanelen zijn te koop in verschillende maten. De standaard hoogtematen zijn 220 tot 250 centimeter. Uiteraard zijn ze ook beschikbaar in verschillende breedtes. De maximale breedte is 140 cm.  De wandpanelen zijn eenvoudig zelf te plaatsen, zelfs als je twee linkerhanden hebt. Ze kunnen namelijk eenvoudig op maat worden gezaagd. Zo past het wandpaneel gegarandeerd op iedere plek in je huis.

Hoe moeten de akoestische wandpanelen worden bevestigd? Bevestig de wandpanelen met een supersterke kit of montagelijm. De wandpanelen zitten dan muurvast. Je kunt er ook voor kiezen om de wandpanelen te bevestigen met schroeven. 

Zijn de wandpanelen deels van hout gemaakt? Laat de planken dan eerst een paar dagen acclimatiseren. Door de luchtvochtigheid en temperatuur in je huis kan het hout gaan werken, oftewel krimpen en uitzetten. Bevestig de panelen daarna pas op de muur. Op die manier wordt schade aan de panelen of de muur voorkomen.

De beste locatie

Akoestische wandpanelen verbeteren de akoestiek in je woonkamer, maar voor optimaal resultaat is het belangrijk dat ze geplaatst worden op de beste locatie. Luister eerst op welke plek je het meeste last ervaart. Waar in de woonkamer is de vervelende echo het sterkst? Aangeraden wordt om op die plek de akoestische wandpanelen op te hangen. Het bevestigen van twee wandpanelen is doorgaans al voldoende om de galm in de woonkamer te verminderen. Vind je een mooi interieur belangrijk? Dan kun je ervoor kiezen om de fraaie wandpanelen op de hele muur te bevestigen.

Laat een reactie achter