Menu
Your Cart

Inloopdouche of douchecabine: Wat past het beste bij jouw badkamer?

Het kiezen tussen een inloopdouche en douchecabine kan een uitdagende taak zijn voor iedereen die bezig is met het renoveren van hun badkamer. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. Het maken van de juiste keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, het gewenste ontwerp en jouw persoonlijke voorkeuren. In dit artikel zullen we de belangrijkste overwegingen bespreken om jou te helpen bij het kiezen van de perfecte douche voor jouw badkamer.

Ruimte

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen tussen een inloopdouche en een douchecabine is de beschikbare ruimte in jouw badkamer. 

Inloopdouche

 • Neemt ruimte in: Een inloopdouche neemt over het algemeen meer ruimte in beslag dan een douchecabine. Hierdoor is het minder geschikt voor kleinere badkamers.
 • Openlijk ontwerp: Het ontbreken van douchewanden geeft een gevoel van ruimtelijkheid en kan de badkamer er groter uit laten zien. 
 • Flexibiliteit in ontwerp: Inloopdouches kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende ruimtes. Ze kunnen zelfs worden geïnstalleerd zonder drempels voor een naadloze overgang van de badkamer naar de doucheruimte. 
 • Toegankelijkheid: Door het ontbreken van drempels zijn inloopdouches toegankelijker voor mensen met mobiliteitsbeperkingen of ouderen. 

Douchecabine

 • Ruimtebesparend: Een douchecabine neemt minder ruimte in beslag dan een inloopdouche. Dit maakt het de ideale keuze voor kleine badkamers. 
 • Geschikt voor hoeken: Er zijn douchecabines verkrijgbaar die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in hoeken, wat handig kan zijn als je een compacte badkamer hebt. 
 • Afgesloten ruimte: Een douchecabine is een afgesloten ruimte, wat kan helpen om water spatten te minimaliseren. Zo houd je de rest van de badkamer gemakkelijk droog. 
 • Privacy: De gesloten constructie van een douchecabine biedt meer privacy tijdens het douchen in vergelijking met een inloopdouche.

Stijlvol en functioneel ontwerp

Naast de beschikbare ruimte is het ontwerp van de douche een belangrijke overweging. Je wilt natuurlijk wel dat de douche bij jouw smaak en de stijl van jouw badkamer past. 

Inloopdouche

 • Modern en minimalistisch: Een inloopdouche heeft een eigentijds en minimalistisch ontwerp dat perfect past bij een modern ingerichte badkamer. 
 • Gemakkelijke toegang: Het ontbreken van drempels maakt een inloopdouche toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en mobiliteitsniveaus. 
 • Veelzijdigheid in materialen: Bij het ontwerpen van een inloopdouche heb je de mogelijkheid om verschillende materialen te gebruiken, zoals tegels, glas of natuursteen. Hierdoor kun je een unieke uitstraling creëren die past bij jouw persoonlijke stijl. 
 • Ruimtelijkheid: Door het open ontwerp kan een inloopdouche ervoor zorgen dat jouw badkamer er ruimer en luchtiger uitziet. Dit is vooral gunstig voor kleinere badkamers. 

Douchecabine

 • Verscheidenheid aan ontwerpen: Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van strak en eigentijds tot klassiek en traditioneel. 
 • Complete douchecabines: Sommige douchecabines worden geleverd met ingebouwde douchearmaturen, planken en rekjes. Hierdoor hoef jij niet na te denken wat bij elkaar past, maar heb je in één keer een complete doucheruimte.  
 • Keuze in deuren: Je hebt de keuze uit verschillende soorten deuren voor douchecabines, zoals schuifdeuren, klapdeuren of zelfs vouwdeuren. Welke deuren je het beste kunt kiezen, hangt af van de beschikbare ruimte en jouw persoonlijke voorkeur. 
 • Stijlvolle afwerking: Met een douchecabine kun je kiezen uit verschillende afwerkingen, zoals mat of glanzend glas, waardoor je de uitstraling van jouw badkamer kunt verbeteren.

Onderhoud

Het onderhoudsniveau van een douche is een belangrijk aspect om te overwegen. Niet iedereen kan en wil evenveel tijd besteden aan het schoonmaken en onderhouden van hun douche. 

Inloopdouche

 • Makkelijk schoon te maken: Doordat een inloopdouche vaak maar één douchewand heeft, zijn inloopdouches over het algemeen gemakkelijker schoon te maken dan douchecabines. 
 • Gevoelig voor spatten: Omdat er weinig douchewanden zijn die water tegenhouden, kunnen inloopdouches gevoeliger zijn voor spatten buiten de doucheruimte. Hierdoor zal de rest van de badkamer vaker schoongemaakt moeten worden. 
 • Regelmatige afdichting vereist: Het is belangrijk om de voegen en afdichtingen van een inloopdouche regelmatig te controleren en te onderhouden om lekkage te voorkomen. 
 • Vloeronderhoud: Bij inloopdouches zonder drempels is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer goed afloopt en water snel afvoert. Dit om waterophoping en schimmelvorming te voorkomen. 

Douchecabine

 • Eenvoudig te onderhouden: Douchecabines met glazen wanden zijn over het algemeen eenvoudig te reinigen en te onderhouden
 • Kalkaanslag: Glazen wanden kunnen gevoelig zijn voor kalkaanslag, wat regelmatig onderhoud vereist om te voorkomen. De douchewanden moeten regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat kalkaanslag opbouwt. 
 • Schoonmaakmiddelen: Het is belangrijk om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken bij het reinigen van douchecabines om schade aan het glas of de afdichtingen te voorkomen. 
 • Aandacht voor deuren: Bij douchecabines met deuren is het belangrijk om de rails regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele verstoppingen of slijtage. 

De juiste keuze maken

Zowel inloopdouches als douchecabines hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. De beste keuze hangt volledig af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of je nu kiest voor de openlijkheid van een inloopdouche of de afgesloten ruimte van een douchecabine, zorg ervoor dat je een weloverwogen beslissing neemt die past bij jouw badkamer en levensstijl. Een goed gekozen douche kan de blikvanger van jouw badkamer worden. Wil je graag dat er iemand met je meedenkt? Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je advies te geven.

Laat een reactie achter