Menu
Your Cart

Hoe moet ik een douchecabine kitten?

Het kitten van een douchecabine is van cruciaal belang om te verzekeren dat je badkamer waterdicht blijft en om lekkages te vermijden. Een goed afgedichte douchecabine draagt niet alleen bij aan de levensduur van de cabine zelf, maar ook aan het behoud van de algehele structurele integriteit van je badkamer. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om dit klusje te klaren. Met behulp van een eenvoudig stappenplan kan iedereen een douchecabine kitten, of je nu een ervaren klusser bent of niet.

Hieronder volgen de stappen die je moet volgen om je douchecabine correct te kitten, of het nu gaat om het kitten van een nieuw geïnstalleerde douchecabine of om het opnieuw afdichten van een bestaande cabine.

Benodigdheden

Voor we van start gaan, is het essentieel om te controleren of je alle benodigdheden bij de hand hebt. Neem even de tijd om te kijken of je alles van de onderstaande checklist kunt afvinken. Zodra je alles gereed hebt, zijn we klaar om te beginnen met het kitten!

Stap 1: Voorbereiding

Begin met het grondig reinigen van de randen van de douchecabine met behulp van een badkamerreiniger. Verwijder alle vuil, vet of zeepresten om een schone ondergrond te creëren. Dit zorgt ervoor dat de kit goed hecht en een waterdichte afdichting vormt. Gebruik hiervoor een schone doek en maak de oppervlakken goed schoon. Spoel vervolgens de gereinigde oppervlakken af met water en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

Stap 2: Afplakken

Gebruik afplaktape om de gebieden rondom de douchecabine af te plakken waar je geen kit wilt hebben. Zorg ervoor dat je een scherpe, rechte lijn creëert langs de randen van de cabine voor een nette afwerking. Bedek ook de randen van de tegels of andere oppervlakken naast de cabine om te voorkomen dat er kit op terechtkomt.

Stap 3: Kitten

Kies een geschikte siliconenkit die past bij de kleur en stijl van je douchecabine en badkamer. Siliconenkitten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, zilvergrijs of manhattan. Zodra je de juiste kleur hebt uitgekozen, kun je aan de slag met het kitten.

Plaats de siliconenkit in het kitpistool en snijd de spuitmond af op de gewenste diameter. Breng een gelijkmatige en consistente laag kit aan langs de randen van de douchecabine waar de glazen panelen elkaar ontmoeten en waar de cabine het tegelwerk raakt. Wees voorzichtig om geen overtollige kit aan te brengen, maar zorg ervoor dat alle voegen volledig zijn gevuld.

Stap 4: Gladstrijken

Nadat je de kit hebt aangebracht, bevochtig je je vinger met water en strijk je voorzichtig over de aangebrachte kit om een gladde afwerking te creëren. Dit helpt ook om de kit gelijkmatig te verdelen en eventuele luchtbellen te verwijderen. Houd een natte doek bij de hand om overtollige kit van je vinger te verwijderen en om eventuele oneffenheden in de kit glad te strijken.

Stap 5: Verwijderen van de afplaktape

Terwijl de kit nog nat is, verwijder je voorzichtig de afplaktape om ervoor te zorgen dat er een scherpe lijn achterblijft tussen de gekitte randen en de omliggende oppervlakken. Zorg ervoor dat je dit doet voordat de kit begint op te drogen om te voorkomen dat de tape aan de kit blijft plakken. Laat de kit vervolgens drogen volgens de instructies op de verpakking.

Stap 6: Nabehandeling

Controleer na het drogen van de kit de douchecabine grondig op eventuele lekkages of gebieden waar de kit niet goed is aangebracht. Indien nodig kun je aanvullende kit aanbrengen om eventuele lekken te dichten. Zorg ervoor dat je alle hoeken en naden goed controleert om er zeker van te zijn dat er geen water doorheen kan sijpelen.

Ontdek de juiste kit voor jouw douchecabine

Door bovenstaande stappen te volgen, kun je jouw douchecabine effectief kitten en ervoor zorgen dat deze waterdicht blijft. Het kitten van je douchecabine is een relatief eenvoudige taak, maar het kan een groot verschil maken in het behoud van je badkamer en het voorkomen van lekkages op lange termijn.

Wil je advies over de juiste kit voor jouw douchecabine? Afium is een expert op het gebied van badkamers en sanitair en biedt een breed assortiment aan siliconenkitten. Neem een kijkje in ons assortiment of bezoek onze showroom voor deskundig advies. Met de juiste kit blijft je douchecabine gegarandeerd waterdicht en heb je jarenlang plezier van je badkamer!

Laat een reactie achter