Menu
Your Cart

Hoe kiest u de juiste tegel voor uw badkamer?

Badkamertegels spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de uitstraling en sfeer van uw badkamer. Met een ruime keuze aan tegelopties is het kiezen van de juiste tegels voor in de badkamer een uitdaging. In dit artikel nemen we u mee door het proces van het zoeken van de perfecte badkamertegels, rekening houdend met factoren als stijl, duurzaamheid en onderhoud. 

Tegels voor in de badkamer

Badkamertegels zijn een essentieel onderdeel van elk badkamerontwerp. Ze dienen niet alleen als bescherming tegen vocht en water, maar dragen ook bij aan de esthetische aantrekkingskracht van de ruimte. Voordat u begint met het kiezen van tegels, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat u wenst te bereiken met uw badkamerontwerp. Wilt u een moderne uitstraling creëren of houdt u meer van een klassieke stijl? Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Wand- en vloertegels

Het is verstandig om in de badkamer zowel op de vloer als op de wand tegels te leggen. Op die manier creëert u een onderhoudsvriendelijke, sanitaire ruimte die perfect bestand is tegen vocht en water. Vloertegels en wandtegels bestaan in tal van uitvoeringen. Van groot tot klein, neutraal tot kleurrijk, modern tot landelijk; alles is mogelijk. Voor het mooiste resultaat stemt u de wand- en vloertegels op elkaar af.  

Stijl en ontwerp

Bij het kiezen van tegels voor in de badkamer is de stijl van het interieur een factor om rekening mee te houden. Moderne badkamers zien er anders uit dan traditionele of landelijke badkamers. Kies tegels die bij uw gewenste stijl passen om een badkamer te creëren waarbij alle elementen mooi op elkaar zijn afgestemd.

Kleurenpalet

Bepaal het kleurenpalet dat u wilt gebruiken in uw badkamer. Tegels zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Van subtiele tinten tot levendige kleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Neutrale kleurtinten zoals wit, grijs en beige blijven populair vanwege hun tijdloze uitstraling. Maar ook meer uitgesproken tegels doen het bijzonder goed in de badkamer. Hoe lichter de kleur, hoe ruimtelijker het gevoel. Voor een gezellige, knusse sfeer is een donkere tegel een uitstekende keuze. Door te kiezen voor kleuren die harmoniëren met de rest van de badkamerinrichting, ontstaat een samenhangend geheel. 

Patroon en textuur

Overweeg of u tegels met specifieke patronen of texturen wilt. Dit kan een unieke visuele dimensie aan uw badkamer toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle mozaïektegels of kleurrijke decor- en designtegels.  

Duurzaamheid en onderhoud

Badkamers zijn vochtige ruimtes, dus de waterbestendigheid van uw tegels is van groot belang. Tegels moeten bestand zijn tegen water en vocht. Dit is essentieel om schade en schimmelvorming te voorkomen. Door in de badkamer te kiezen voor tegels met een waterbestendig karakter bent u ervan verzekerd dat ze hun goede conditie behouden en langdurig meegaan. Daarbij dienen badkamertegels eenvoudig onderhouden te zijn. Zo waarborgt u een goede hygiëne in uw badkamer.

Tegelgrootte en indeling

De grootte en de indeling van de tegels creëren een bepaald effect in de badkamer. Bekijk welk resultaat u wenst te bereiken en baseer uw keuze daarop. Kies tegels van de juiste afmetingen voor in uw badkamer en zorg dat de indeling van de vloer klopt.   

Tegelgrootte

Denk na over welke afmeting van tegels het beste in uw badkamer past. Het formaat van de tegels heeft een aanzienlijk effect op het ruimtegevoel in de kamer. Grote tegels zorgen voor een rustige, ruimtelijke uitstraling en vergroten de badkamer optisch. Kleine tegels creëren een speelser effect en zijn bijvoorbeeld ideaal om een accent aan te brengen.

Voegkleur en spatiëring

De kleur van de voeg en de spatiëring tussen de tegels zijn vaak over het hoofd geziene details. Ze hebben echter een grote invloed op het uiterlijk van een tegelwand of -vloer. Kies een voegkleur die mooi past bij de kleur van de tegels, zodat u een harmonieus geheel bekomt. 

Budget en kosten

Ook uw budget is een belangrijke factor bij het kiezen van tegels voor in de badkamer. Tegels zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen. Bepaal hoeveel financiële middelen u ter beschikking heeft om binnen uw budget te blijven bij het aankopen van de tegels. Houd naast de prijs van de tegels ook rekening met de toebehoren die u dient aan te kopen en de kosten van de installatie.

Installatie van de tegels

Na het selecteren van de juiste tegels is professionele installatie van groot belang voor een duurzaam resultaat. Overweeg om een professionele tegelzetter in te huren voor een perfecte tegelinstallatie. Indien u zelf handig bent, kunt u het leggen van de tegels ook zelf uitvoeren. Zorg ervoor dat de tegels waterpas en gelijkmatig worden gelegd.

Onderhoudstips

Om uw tegels in uitstekende conditie te houden is een goed onderhoud noodzakelijk. Regelmatig schoonmaken zorgt ervoor dat de tegels er mooi blijven uitzien en ze langdurig meegaan. Dit doet u door middel van water, schoonmaakmiddel en een spons. Vergeet hierbij de voegen niet onder handen te nemen.

Productstaaltjes bestellen van de gewenste tegels

Om u te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer- of wandtegels is het verstandig om productstaaltjes te bestellen van de gewenste tegels. Dit is een klein deel van het product. Hiermee kunt u de kleur, het design en de kwaliteit in het echt ervaren en vergelijken met uw eigen interieur. Zo heeft u rustig de tijd om tegels te kiezen voor in uw badkamer. Bij Afium vindt u productstalen van diverse soorten tegels. De stalen zijn zowel online als in de showroom te verkrijgen en zorgen ervoor dat u een weloverwogen keuze maakt. 

Tegeltoebehoren

Naast het kiezen van tegels voor in de badkamer dient u ook de juiste tegeltoebehoren aan te schaffen. Deze materialen heeft u nodig om de tegels vakkundig te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan voorstrijkmiddel, tegellijm voor alle soorten ondergronden, voegmiddel, siliconenkit en andere gereedschappen. Met deze benodigdheden realiseert u een geslaagde tegelvloer of -wand.

Conclusie

Het kiezen van de ideale tegel voor in uw badkamer is een beslissing die de algehele uitstraling en functionaliteit van de ruimte beïnvloedt. Overweeg zorgvuldig uw stijlvoorkeuren, behoeften op het gebied van duurzaamheid en budget voordat u een definitieve keuze maakt. De juiste tegels creëren een badkamer die zowel functioneel als stijlvol is.

Laat een reactie achter