Menu
Your Cart

De voordelen van PVC-vloeren in vergelijking met andere vloermaterialen

De vloer vormt de basis van uw interieur en heeft invloed op zowel de esthetiek als de functionaliteit van de ruimte. Daarom is het maken van de juiste vloerkeuze heel erg belangrijk. Pvc-vloeren zijn tegenwoordig een bijzonder populaire keuze binnen de wereld van vloeren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van pvc-vloeren ten opzichte van andere vloermaterialen, zoals hout, laminaat en tegels. Lees snel verder en ontdek er alles over!

Soorten pvc-vloeren

Wanneer u een nieuwe pvc-vloer wilt aanschaffen voor in uw woning heeft u twee soorten om uit te kiezen, namelijk klik pvc en plak pvc. Wij leggen u graag de verschillen uit tussen deze twee vloeren:

Klik pvc

Klik pvc kenmerkt zich door het handige kliksysteem. Deze vloeren zijn gemaakt van sterk en kwalitatief hoogwaardig materiaal, waardoor ze slijtvast en geschikt zijn voor intensief gebruikte ruimtes. Het materiaal is bestand tegen zware beloping, punthakken, wielen, speelgoed enzovoort. U plaatst de klik pvc door de vloerdelen simpelweg aan elkaar te klikken. Hiervoor heeft u geen speciale gereedschappen nodig, waardoor een klikvloer zeer toegankelijk is om te leggen, zowel voor beginnende klussers als voor handige doe-het-zelvers. 

Plak pvc

Plak pvc moet worden geplakt op een egale ondergrond door middel van een speciale lijm. Het egaliseren van de ondergrond is daarbij essentieel om ervoor te zorgen dat de vloer zo strak mogelijk geplakt kan worden. Deze vloeren zijn zeer duurzaam en hebben minder kans op verplaatsing of scheuren.

De voordelen van pvc-vloeren

Pvc-vloeren hebben heel wat voordelen en zijn daardoor een interessante vloerkeuze. Wij hebben de pluspunten van pvc voor u opgesomd: 

Duurzaamheid en een lange levensduur

Vloeren van pvc staan bekend om hun duurzaamheid en de lange levensduur. In vergelijking met andere vloermaterialen hebben ze de bovenhand. De vloeren zijn bestand tegen slijtage, waardoor ze er jarenlang als goed uit blijven zien. Daarnaast zijn pvc-vloeren eenvoudig te onderhouden, wat zorgt voor weinig schoonmaakwerk. 

Veelzijdigheid in ontwerp

Pvc-vloeren bieden een breed scala aan keuzemogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en kleuren, zodat u een vloer kunt kiezen die perfect past bij uw interieur. Bovendien imiteren pvc-vloeren op realistische wijze allerlei hout- en tegeltexturen. Hierdoor zijn ze een aantrekkelijke optie voor wie de uitstraling van natuurlijke materialen in huis wilt halen.

Comfort en geluidsisolatie

Een pvc-vloer voelt zacht aan onder de voeten, wat zorgt voor extra comfort in een woning. Ook verminderen pvc-vloeren loopgeluiden. Dit zorgt ervoor dat uw ruimte stiller en gezelliger. Daarbovenop bieden de vloeren een goede warmte-isolatie, wat resulteert in een aangenamere leefomgeving.

Kosteneffectiviteit

Pvc is vaak kosteneffectiever dan materialen zoals hardhout en tegels. Niet alleen zijn de vloeren zelf betaalbaar, maar ook de installatiekosten zijn over het algemeen lager. Op de lange termijn bieden ze waar voor uw geld, omdat ze zelden vervangen hoeven te worden.

Eenvoudige installatie

De installatie van een pvc-vloer is bijzonder eenvoudig, vooral als u kiest voor klik pvc. U plaatst deze vloer eenvoudig door de planken in elkaar te klikken. Bij plak pvc legt u ze door middel van lijm. Dit betekent dat u kosten kunt besparen door de vloer zelf te installeren, of het installatieproces kan sneller en gemakkelijker worden uitgevoerd door professionals.

Milieuvriendelijk

Pvc-vloeren worden op duurzame wijze geproduceerd en kunnen volledig gerecycled worden. Bovendien resulteert het lage energieverbruik bij de productie in een verminderde CO2-uitstoot. Daardoor zijn pvc-vloeren een milieuvriendelijke keuze.

Bestendigheid tegen vlekken, krassen en water

Dankzij de beschermende toplaag zijn pvc-vloeren bestand tegen vlekken en krassen. Zo hoeft u zich minder zorgen te maken over dagelijkse slijtage en beschadigingen die kunnen ontstaan. Een ander groot voordeel van pvc-vloeren is de uitstekende waterbestendigheid die ze bieden. Dit maakt de vloeren geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, toiletten en keukens, waar andere vloermaterialen zoals hout en laminaat kunnen lijden onder waterschade.

Geschikt voor vloerverwarming

Dankzij de warmtegeleidende eigenschappen zijn pvc-vloeren ideaal om te combineren met vloerverwarming. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabeler klimaat, maar ook voor een optimale energie-efficiëntie.

Pvc versus andere populaire vloermaterialen

Hieronder vergelijken we pvc-vloeren met andere populaire materialen op het gebied van vloeren. Zo komt u te weten wat de voordelen zijn van pvc in vergelijking met andere vloermaterialen op de markt. 

Pvc en hout

Bij het vergelijken van pvc met hout valt op dat pvc-vloeren veel minder onderhoud vereisen. Hout gevoeliger is aan vervuiling en vergt meer schoonmaakwerk. De vloeren zijn over het algemeen ook betaalbaarder en hebben een vergelijkbare levensduur.

Pvc en laminaat

Pvc-vloeren scoren hoog op waterbestendigheid en geluidsisolatie, wat ze superieur maakt aan laminaatvloeren. Ze bieden ook bredere mogelijkheden op het gebied van ontwerp.

Pvc en tegels

Hoewel tegels ook heel erg populair en duurzaam zijn, bieden pvc-vloeren meer comfort en warmte. Bovendien is de installatie van pvc vaak sneller en eenvoudiger dan het plaatsen van tegels.

Tips bij het aankopen van pvc

Bent u na het ontdekken van de talrijke voordelen ook van plan om een pvc-vloer aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar u best rekening mee houdt:

  • Ondergrond: zorg voor een ondergrond die schoon, droog en vlak is om uw pvc-vloer op te leggen. Eventuele oneffenheden in de ondergrond kunnen de levensduur van de vloer verkorten.
  • Verwarming: pvc-vloeren zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Hierbij dient u wel rekening te houden met de maximale temperatuur van de vloerverwarming.
  • Slijtage: vloeren van pvc zijn duurzaam, maar slijten na verloop van tijd. Het is belangrijk om te weten waar en hoe vaak de vloer intensief gebruikt gaat worden, zodat u kunt kiezen voor een geschikte dikte en kwaliteit van de vloer.

Conclusie

Al deze voordelen maken pvc-vloeren een uitstekende keuze voor in uw woning. Ze bieden duurzaamheid, waterbestendigheid, veelzijdigheid in ontwerp en nog veel meer pluspunten. Bij het overwegen van vloermaterialen is pvc een interessante optie, rekening houdend met zowel esthetische als praktische overwegingen.

Dus, als u op zoek bent naar de perfecte vloerkeuze die duurzaamheid, esthetiek en praktische voordelen biedt, overweeg dan zeker pvc-vloeren. Deze vloeren zijn een stijlvolle en functionele toevoeging aan uw woning.

Laat een reactie achter