Menu
Your Cart

De impact van akoestische wandpanelen op de werkomgeving

In de werkomgeving is het belangrijk dat je geconcentreerd kunt werken. Het is dan ook erg onwenselijk, maar waarschijnlijk ook herkenbaar, dat men vaak wordt afgeleid door rumoer van pratende collega’s of telefoons die overgaan. Slechte akoestiek heeft ongetwijfeld een negatieve invloed op de productiviteit. Investeren in de akoestiek is daarom geen overbodige luxe. Door die investeringen wordt stilte en rust gecreëerd, waardoor werknemers zich beter kunnen concentreren. Zo stimuleer je de productiviteit en de kwaliteit van het geleverde werk.

Betere samenwerking en verbeterde communicatie

Akoestische wandpanelen in de werkomgeving dempen het geluid, wat een positieve invloed heeft op de communicatie en op de samenwerking. Gesprekken gaan niet meer verloren door allerlei omgevingsgeluiden. De werknemers kunnen veel beter met elkaar communiceren en gemakkelijker ideeën uitwisselen. Door de betere samenwerking kunnen de werknemers meer gedaan krijgen op een dag.

Minder stress en vermoeidheid

Een lawaaierige werkomgeving is geen wenselijke situatie. Ongewenst lawaai en achtergrondgeluiden verhogen namelijk het stressniveau van werknemers, met als gevolg minder motivatie en meer vermoeidheid. Met akoestische wandpanelen kun je het geluid in de werkomgeving verminderen, waardoor je dit soort problemen voorkomt. Zo neemt de kwaliteit van het werk toe.

Een isolerende werking

Naast het dempen van geluid, hebben houten akoestische panelen ook een isolerend effect. Ze houden namelijk ook warmte vast. Dit maakt werken op kantoor aangenamer en je bespaart ook nog eens op de energiekosten.

Akoestische wandpanelen stralen professionaliteit uit

Natuurlijk wil je een positieve indruk maken op je bezoekers en klanten. Een kantooromgeving met een goede akoestiek straalt professionaliteit uit. Belangrijke klanten en bezoekers merken bij binnenkomst dat er veel aandacht is besteed aan een stijlvolle aankleding en de demping van geluiden. Dat maakt ongetwijfeld een professionele indruk.  Een rustige werkomgeving kan een positieve invloed hebben op het vertrouwen dat klanten in je hebben. Ook kan het een bijdrage leveren aan het imago van je bedrijf.

Akoestische wandpanelen die er leuk uitzien

Wil je de akoestiek in de werkomgeving verbeteren, maar ook graag wat leven in de brouwerij brengen? Dan kun je ook geluidsabsorberende wandpanelen met een kleurtje of een print naar keuze gebruiken. Op die manier is het paneel niet alleen goed voor de akoestiek, maar fungeert het ook als decoratie. Daarnaast kun je hoogteverschil creëren met de verschillende wandpanelen. Ook op die manier kun je zorgen voor een leuk design. 

Goede akoestiek op de werkvloer is een must

Investeren in goede akoestiek in de werkomgeving is, zoals al eerder opgemerkt, geen overbodige luxe. Een investering in wandpanelen heeft een positieve invloed op de uitstraling van het bedrijf en op de productiviteit. Kortom, de impact van akoestische wandpanelen is duidelijk, dus bij het (her)inrichten van een kantoor moet akoestiek daarom zeker bovenaan de prioriteitenlijst staan.

Laat een reactie achter