Menu
Your Cart

Creatieve manieren om akoestische wandpanelen te gebruiken

Akoestische wandpanelen of aku panelen kunnen voor meer gebruikt worden dan enkel het dempen van het geluid in je huis. Op het eerste gezicht klinken wandpanelen misschien saai of onopvallend, maar niets is minder waar. Met een beetje creativiteit zijn ze de ideale optie om je interieur te verfraaien. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wij hebben toch een poging gedaan om onze favoriete toepassingen op een rijtje te zetten. 

Het combineren van de panelen met wandverlichting

De wandpanelen kunnen gecombineerd worden met LED verlichting. Door die combinatie maak je van de panelen een echte blikvanger. Het is een heel eenvoudige manier om de hele ruimte tot leven te brengen. Tevens creëer je op die manier een moderne en futuristische uitstraling. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het bevestigen van een aantal led-strips aan de randen of achter de panelen.

Het maken van een scheidingswand

Je weet dat akoestische wandpanelen een geluiddempende werking en een stijlvolle uitstraling hebben.  Wellicht weet je nog niet dat je deze panelen ook kunt gebruiken als scheidingswand. Een ruimte kan dan heel eenvoudig efficiënt worden ingedeeld. Met de akoestische panelen als scheidingswand krijgt je interieur een mooie upgrade. Met wandpanelen als fraaie roomdivider verandert de sfeer van je kamer, want je kijkt niet meer tegen een saaie muur aan. Ze voegen een extra sfeer toe aan de ruimte. Ook heb je door de geluiddempende werking van de panelen minder last van elkaar in de twee afgescheiden ruimtes.

Combineren met een elektrische sfeerhaard

Wil je een sfeervolle ambiance creëren? Met wandpanelen in een modern interieur is meer mogelijk dan je denkt. Je kunt de akoestische wandpanelen bijvoorbeeld integreren in andere designelementen, zoals een elektrische sfeerhaard. Het is een verrassende combinatie van een warm, vurig element en geluidsabsorptie. Bovendien wordt er op die manier een fraaie stijl gecreëerd. 

Een cinewall/thuisbioscoop maken

Je kunt de akoestische wandpanelen goed gebruiken als je een cinewall of thuisbioscoop maakt. Bij een optimale filmbeleving hoort natuurlijk goed geluid, dus akoestische panelen kunnen hier niet ontbreken. Op de achterwand van de thuisbioscoop geplaatste akoestische wandpanelen zorgen voor een goede akoestiek en dus voor een perfecte geluidsbeleving. 

Akoestische panelen op het plafond

Je kunt ook een extra dimensie aan een ruimte toevoegen door de houten aku panelen te bevestigen op het plafond. Dit zorgt voor meer warmte en sfeer, en geeft een luxe uitstraling aan je interieur. Lampen en lichtspots kunnen heel eenvoudig in een plafond met wandpanelen worden geïntegreerd. 

Een kapstok als decoratie

Een kapstok moet functioneel zijn, maar het oog wil ook wat. Door houten wandpanelen te gebruiken kan een functionele kapstok echter ook heel decoratief zijn. Plaats de houten wandpanelen achter de haakjes van de kapstok. Zo maak je van de entree een sfeervolle en gezellige ruimte. Het is niet alleen een praktische oplossing voor het ophangen van jassen, maar biedt ook een warm welkom.

Houten wandpanelen als deur

Standaard deuren zijn doorgaans erg gewoontjes. Heb je genoeg van de saaie deuren in je huis? Dan kun je ervoor kiezen om deze te bekleden met houten wandpanelen. Op die manier maak je van de deuren in je huis iets bijzonders, wat ook een positief effect heeft op de rest van je interieur.

Laat een reactie achter