Menu
Your Cart

Wat zijn de kosten van een douchecabine?

Een douchecabine is een essentieel onderdeel van elke moderne badkamer. Het biedt niet alleen een functionele plek om te douchen, maar kan ook een stijlvolle toevoeging zijn die de uitstraling van je badkamer verbetert. Voordat je echter een douchecabine aanschaft, is het belangrijk om de kosten te begrijpen en rekening te houden met verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs.

Wij nemen je mee door alle factoren die de kosten beïnvloeden, het prijsbereik van douchecabines en tips om kosten te besparen.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van een douchecabine kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden bij het bepalen van de kosten:

  • Type douchecabine: Er zijn verschillende soorten douchecabines beschikbaar, zoals kwartronde, rechthoekige, vierkante, vijfhoekige en complete douchecabines. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, afhankelijk van het ontwerp, de grootte en eventuele extra functies.
  • Materiaal: Douchecabines zijn beschikbaar in diverse materialen, zoals glas, acryl en kunststof. De materiaalkeuze kan de kosten beïnvloeden vanwege variaties in prijs en kwaliteit. Binnen deze materialen zijn er ook verschillende stijlen en afwerkingen die prijsverschillen kunnen veroorzaken, zoals matglas of rookglas, schuifdeuren of draaideuren, de glasdikte en al dan niet een nano-coating op de glazen wanden.
  • Grootte: De grootte van de douchecabine is een belangrijke factor die de kosten bepaalt. Grotere cabines vereisen meer materiaal en arbeid, wat kan leiden tot hogere kosten.
  • Extra functies: Sommige douchecabines zijn uitgerust met extra functies zoals massagestralen, stoomfuncties, ingebouwde verlichting, zitjes of opbergrekken. Hoewel deze extra's de kosten kunnen verhogen, bieden ze ook extra comfort en luxe. Het is belangrijk om te bepalen welke functies voor jou essentieel zijn en welke als luxe worden beschouwd. Overweeg ook welke functies je later nog zou kunnen toevoegen, zodat je niet meteen extra kosten hoeft te maken maar later nog kunt beslissen of je die functie echt nodig hebt.
  • Installatiekosten: Naast de kosten van de douchecabine zelf moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en of je een professional inhuurt of zelf de installatie uitvoert.

Douchecabine met of zonder douchebak

Bij het kiezen van een douchecabine moet je beslissen over het gebruik van een douchebak. Een douchebak zorgt voor een waterdichte opvang en afvoer van douchewater, waardoor de douchecabine direct compleet en gebruiksklaar is. Dit gemak kan echter invloed hebben op de prijs van de douchecabine, aangezien de kosten voor het materiaal en de installatie van de douchebak meegenomen moeten worden.

Een alternatief is een douchecabine zonder douchebak, waarbij de douchewanden en deur direct op de vloer worden geplaatst en verankerd tegen de badkamermuren. Deze optie laat de badkamer groter lijken, omdat er geen verhoging door de douchebak is. Hoewel de initiële kosten voor een douchecabine zonder douchebak mogelijk lager zijn, kunnen eventuele aanpassingen aan de vloer en de afvoer ook extra kosten met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk om de kosten en voordelen van beide opties zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt.

Prijsbereik van een douchecabine

Het prijsbereik voor douchecabines kan flink variëren, van enkele honderden tot duizenden euro's, afhankelijk van verschillende factoren. Bij Afium bijvoorbeeld, liggen de prijzen tussen de €280 en €1800.

Over het algemeen vallen eenvoudige douchecabines zonder extra functies aan de onderkant van het prijsspectrum, terwijl grotere cabines met luxe kenmerken aan de bovenkant van het prijsspectrum zitten. Complete douchecabines kosten uiteraard meer dan standaard cabines zonder extra's zoals spiegels, regendouches en zitjes. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke specificaties jij belangrijk vindt bij het kiezen van een douchecabine.

Bespaartips

Als je op zoek bent naar een douchecabine maar binnen een bepaald budget moet blijven, zijn hier enkele tips om kosten te besparen:

  • Vergelijk prijzen van verschillende merken en winkels om de beste deal te vinden.
  • Overweeg om te kiezen voor een eenvoudiger ontwerp zonder extra functies.
  • Kijk naar aanbiedingen en kortingen die beschikbaar zijn, vooral tijdens verkoopevenementen of uitverkoop.
  • Overweeg om zelf de douchecabine te installeren om arbeidskosten te besparen, als je handig bent met klussen.

Totale kostenplaatje van een douchecabine

De kosten van een douchecabine kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type, materiaal, grootte, extra functies en installatiekosten. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen en een budget op te stellen voordat je een douchecabine koopt. Met de juiste planning en bespaartips kun je een douchecabine vinden die past bij je behoeften en budget, en zo de perfecte toevoeging is aan je badkamer.

Ben je op zoek naar een stijlvolle douchecabine binnen jouw budget? Bij Afium bieden we verschillende soorten douchecabines aan voor verschillende budgetten. Neem een kijkje bij de verscheidene douchecabines in onze webshop of kom ze bewonderen in de Afium Showroom.

Laat een reactie achter