Menu
Your Cart

Douchebakafvoer

Houd je badkamer schoon en droog door een goede afvoer te installeren in je douchebak. Zonder een kwalitatieve douchebak sifon en een efficiënte waterafvoer staat je badkamer binnen de kortste keren onder water. Gelukkig bieden wij een uitgebreid assortiment van afvoersystemen aan voor jouw badkamer. Zo kun je zorgeloos genieten van je douche en voorkom je lekkageproblemen.

===SEOSPLIT===

Waarom is een goede douchebakafvoer belangrijk?

Een goed werkende afvoer voorkomt waterophoping en mogelijke schade aan je badkamer. Het houdt je douche schoon, droog en vrij van schimmel. Een goede douchebakafvoer is essentieel om het water snel en effectief af te voeren, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over lekkages en rustig van je douche kunt genieten.

Ons assortiment van afvoeren voor de douchebak

Bij Afium vind je verschillende soorten afvoeren voor je douchebak, elk met andere afmetingen, materialen, uitstroomhoeveelheid, en met of zonder waterslot. Onze douchebak sifons sluit je aan op de leiding waardoor je een goede afvoer van het water garandeert en de kans op lekkages voorkomt. Elke afvoer voor de douchebak die wij in onze webshop verkopen is van hoogwaardige kwaliteit en gaat langdurig mee.

Hoe kies ik de juiste afvoer voor mijn douchebak?

Om een goede keuze te maken welke afvoer bij jouw douchebak past, zijn er een paar afwegingen die je moet maken. Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het maken van je keuze:

 • Type afvoer: Overweeg welk type afvoer het beste bij je douchebak past. Standaard afvoeren zijn eenvoudig en functioneel, terwijl douchegootssystemen een moderne uitstraling bieden.
 • Afmetingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de afvoer compatibel zijn met je douchebak. Meet de diameter en diepte van de afvoeropening nauwkeurig om een goede pasvorm te garanderen.
 • Materiaal: Kies voor een afvoer gemaakt van hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal of ABS-kunststof voor duurzaamheid en langdurige prestaties.
 • Waterafvoercapaciteit: Controleer de waterafvoercapaciteit van de afvoer om ervoor te zorgen dat deze voldoende is voor jouw douchebehoeften, vooral bij grote douchegoot systemen.

Hoe sluit ik een douchebakafvoer aan?

Het aansluiten van een douchebakafvoer is een relatief eenvoudig proces, maar het vereist wel nauwkeurigheid en zorgvuldigheid. Volg deze stappen voor een succesvolle installatie:

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt, inclusief de afvoer, afdichtingsmateriaal en installatie-instructies.
 • Plaatsing: Plaats de afvoer op de juiste positie in de douchebak en markeer de locatie van de afvoeropening.
 • Uitsnijden: Gebruik een geschikt gereedschap om de opening voor de afvoer nauwkeurig uit te snijden volgens de markeringen.
 • Afdichting: Breng een geschikte afdichting aan rond de rand van de afvoeropening om een waterdichte verbinding te creëren tussen de afvoer en de douchebak.
 • Bevestiging: Bevestig de afvoer stevig aan de douchebak volgens de instructies van de fabrikant, zorg ervoor dat alle onderdelen correct zijn geplaatst en goed zijn vastgedraaid.
 • Testen: Voer een grondige test uit om te controleren op lekken of andere problemen. Laat water door de afvoer lopen en observeer of het correct wordt afgevoerd zonder lekkage.

Door deze stappen te volgen en zorgvuldig te werk te gaan, kun je met succes een afvoer aansluiten en genieten van een goed functionerende douche.

Waarom kiezen voor Afium?

Koop de afvoer voor jouw douchebak bij Afium en je bent gegarandeerd van:

 • Hoogwaardige kwaliteit: Onze afvoersystemen zijn gemaakt van duurzame materialen om langdurige prestaties te garanderen.
 • Efficiënte waterafvoer: Dankzij geavanceerde ontwerpen zorgen onze afvoersystemen voor een snelle en effectieve waterafvoer.
 • Gemakkelijke installatie: Met gebruiksvriendelijke instructies en bevestigingsmateriaal zijn onze afvoersystemen eenvoudig te installeren.
 • Brede selectie: Of je nu op zoek bent naar een standaard afvoer of een luxe douchesifon, bij Afium vind je altijd wat je nodig hebt.

Afvoer douchebak kopen bij Afium

Koop jouw afvoer voor de douchebak eenvoudig online bij Afium. Met onze snelle leveringsservice zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van een goed functionerende douche. Ontdek ons assortiment en investeer in een afvoersysteem dat aan al jouw verwachtingen voldoet.

Heb je vragen over onze afvoersystemen of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste optie voor jouw badkamer? Neem gerust contact op met ons deskundige team. We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van de perfecte afvoeroplossing voor jouw douchebak.

Vergelijken0

Producten (5)

doucheplug standaard + plug
-25 % enkele werkdagen
Model: 13989

doucheplug standaard + plug

doucheplug standaard + plug..
€8,34 €11,12
Excl. BTW:€6,89
PVC douchebak-sifons 11/2 wit
-30 % enkele werkdagen
Model: 16449

PVC douchebak-sifons 11/2 wit

PVC douchebak-sifons 11/2 wit..
€14,70 €21,00
Excl. BTW:€12,15
Doucheplug 90/115 mm (Insteek)
-25 % enkele werkdagen
Model: 13762

Doucheplug 90/115 mm (Insteek)

Doucheplug 90/115 mm (Insteek)..
€21,54 €28,72
Excl. BTW:€17,80
Doucheplug 90/114 mm (knelwartel)
-25 % enkele werkdagen
Model: 14586

Doucheplug 90/114 mm (knelwartel)

Doucheplug 90/114 mm (knelwartel)..
€23,94 €31,92
Excl. BTW:€19,79
Turboflow douchebaksifon voor gat 90mm chroom
-30 % enkele werkdagen
Model: 16438

Turboflow douchebaksifon voor gat 90mm chroom

Luxe douchesifon 90mm chroom. Deze douchebaksifon is geschikt voor douchebakken met een afvoergat van 90mm. Materiaal: PPWaterslot: 50mm (volgens bouwbesluit)Geschikt voor uitstroomhoeveelheid van max. 54 l/minDe chroom afdekplaat is van ABS. Kan zowel als op een 40mm en 50mm afvoer leiding aangeslo..
€68,94 €98,49
Excl. BTW:€56,98
1 - 5 van 5 (1 pagina's)