Zoekopdracht verfijnen

Een inbouwdouche kopen bij Afium

Een inbouwdouche is een douche die ‘uit’ de muur komt. De slangen, kraan en bevestiging zijn weggewerkt in de muur. Dit geeft een mooi, strak effect. Bovendien lijkt de badkamer met een inbouwdouche groter, omdat er meer tegel- of muur ruimte zichtbaar is. Veel voordelen dus!

Wat is een inbouwdouche?

Bij een inbouwdouche zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar. Alle techniek is achter de muur verwerkt en er zijn geen leidingen of glijstang zichtbaar. Dit geeft een modern en luxe uiterlijk. De badkamer lijkt groter, en er is minder ‘rommel’ zichtbaar. Bovendien heeft het een ander praktisch voordeel: het is makkelijker schoonmaken. Er gaat immers geen vuil rondom ophangpunten, stangen, douchekraan of leidingen nestelen! De meest belangrijke reden waarom veel mensen voor een inbouwdouche kiezen, is echter de luxe uitstraling.

Verschillende stijlen voor een inbouwdouche

Om de luxe uitstraling die je wilt bereiken met een inbouwdouche te verzekeren is het van belang een model te kiezen dat goed aansluit bij de rest van je badkamer. Gelukkig is het assortiment van Afium enorm uitgebreid, en zodoende zit er zo goed als zeker een inbouwdouche tussen die volledig aansluit bij jouw stijl en smaak! 

De voordelen van een inbouwdouche van Afium

De inbouwdouche is enorm populair. Bij Afium hebben we dan ook een fijn assortiment, compleet met alle benodigde installatiematerialen. De voordelen van een inbouwdouche zijn:

  • Persoonlijke wensen: u kunt de inbouwdouche op de voor u geschikte hoogte installeren, want u zit niet aan vastgestelde maten vast.

  • Meer ruimte in kleine badkamers. De muur ruimte blijft immers vrij, dus u kunt die ruimte benutten voor meer bewegingsvrijheid onder de douche

  • Makkelijker schoonmaken doordat de muur nagenoeg helemaal ‘leeg’ is.

  • Stijlvol en elegant

Inbouw regendouche

Een veelgekozen inbouwdouche is de regendouche. Door de vele waterstralen en fijne druppels wordt het water beter over je lichaam verdeeld dan bij een gewone douche. Hierdoor wordt de warmte (of koelte) optimaal benut, en wordt douchen een extra ontspannen ervaring. De inbouw regendouche kan in de muur geïnstalleerd worden, of aan het plafond. Daarmee is het nog beter vergelijkbaar met een warme zomerregen!

Het formaat van een inbouwdouche bepalen

Bij het aanschaffen van een nieuwe inbouwdouche is het van belang om goed na te denken over het formaat van de douchekop. Dit heeft namelijk invloed op de uiteindelijke douche-ervaring: een grotere douchekop zal in een bredere straal water geven en daarmee tot meer comfort leiden, maar een te grote douchekop betekent al snel dat er te weinig ruimte overblijft om comfortabel te staan wanneer je bijvoorbeeld wacht op het warme water. 


Ook kan een grotere douchekop er al snel voor zorgen dat er veel water verloren gaat, hetgeen natuurlijk erg zonde is voor het milieu. Bovendien kan dit al snel leiden tot een hogere energierekening. Bekijk dus voor de aanschaf goed wat voor jou geschikt is! 


Soorten handdouches die Afium heeft

Een inbouwdouche wordt praktisch altijd geleverd met een losse handdouche, die te vergelijken is met een normale douchekop. Ook hierbij is er een keuze tussen verschillende opties: je kunt gaan voor een ronde handdouche, die eruitziet als een normale standaard douchekop en daardoor een groot oppervlak raakt, of voor een staafhanddouche, die weliswaar een stuk eleganter staat en vaak beter aansluit bij het ontwerp van de inbouwdouche, maar die door het ontwerp wel een kleiner oppervlak raakt. 


Een inbouwdouche installeren

Bij een inbouwdouche zit veel techniek die bij een opbouwdouche zichtbaar is, ingebouwd in de muur. Dat betekent dat er wel een opening in de muur gemaakt dient te worden bij de installatie. Om die reden is het wellicht aan te raden om de installatie te laten uitvoeren door een installateur. Uiteraard kunt u bij Afium terecht voor alle benodigde materialen, zodat u in één keer alles kunt bestellen voor uw inbouwdouche.

Kiezen voor de juiste inbouwdouche bij Afium

Maar hoe zorg je er nou voor dat je kiest voor de ideale inbouwdouche? Het belangrijkste hierbij is om vooraf alvast te bedenken wat je wensen en eisen hiervoor zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eens in het aanbod van Afium rond te kijken, zodat je alle modellen goed kunt vergelijken! 

Bij Afium heeft u altijd hoge kwaliteit voor een scherpe prijs

Bestelt u bij Afium, dan kiest u voor kwaliteit. We leveren alleen producten aan waar we zelf achter staan. We sorteren de beste merken en producten voor onze collectie. We zorgen dat uw wensen voor in huis werkelijkheid worden. Heeft u nog vragen over onze inbouwdouches, of andere producten? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. We helpen u bij al uw vragen.