Zoekopdracht verfijnen

De juiste douchecabine kopen doe je hier!

Met een douchecabine heb je in één keer een mooi afgewerkte doucheruimte. Een groot voordeel is dat er geen water de badkamer in komt, en dat deze dus lekker droog blijft. Dat komt doordat de douchecabine helemaal is afgesloten. Bij Afium hebben we een mooie selectie douchecabines: van een kwartronde douchecabine, een rechthoekige douchecabine tot een douchecabine met een glazen douchewand. Bij Afium ben je op het juist adres voor de perfecte douchecabine!


Wat is een douchecabine precies?

Een douchecabine is helemaal afgesloten. De cabine bestaat uit de wanden en een deur, soms met een achterwand. Ook is het mogelijk om een complete set te bestellen, met de doucheset ingebouwd. Daarmee is je nieuwe douche in één keer klaar en netjes afgewerkt, in één stijl! Naast het installatiegemak is een ander groot voordeel dat een douchecabine goed is afgesloten, en daardoor het water binnenhoudt. Het spat dus niet in de rondte, en daarmee zorg je ervoor dat de badkamer droog blijft!


Complete douchecabine kopen bij Afium

Een complete douchecabine is een cabine die je eigenlijk direct neer kunt zetten, alles zit er al in. Vaak komen deze cabines ook met extra opties. Zo zijn er douchecabines met radio, verlichting of massagestralen.. Het makkelijke van een complete cabine is ook dat je deze niet aan de muur hoeft te bevestigen. Wel moet je van tevoren goed rekening houden met de afmetingen: een douchecabine is niet te stellen. Je zit dus aan de afmetingen vast.


De verschillen tussen douchecabines van Afium?

Maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen al deze douchecabines? Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk het formaat van een douchecabine: hierbij spelen niet alleen de afmeting maar ook de vorm van een douchecabine een belangrijke rol. Zo staat een rechthoek heel anders in je badkamer dan bijvoorbeeld een kwartronde douchecabine.

Ook de prijzen verschillen: een goedkope douchecabine is vaak simpel maar degelijk, terwijl een duurdere douchecabine vaak veel handige snufjes en toevoegingen heeft. Ook de stijl waarin de douchecabine is gemaakt kan een belangrijke rol spelen: zo is er bijvoorbeeld een behoorlijk verschil tussen mat en helder glas, maar ook het soort deur kan ervoor zorgen dat de douchecabine er compleet anders uit komt te zien. Als laatste speelt ook de inrichting van een cabine een rol: wat is bijvoorbeeld het type douchekop dat er in de cabine zit?


Een andere vorm douchecabine kopen?

Douchcabines zijn in vele soorten en maten te koop. Zo kun je kiezen voor een normale vierkante douchecabine, maar kun je ook overwegen om bijvoorbeeld een kwartronde douchecabine te kopen. Het belangrijkste is natuurlijk om te kijken welke vorm in je badkamer past: een nieuwe douchecabine moet immers niet alle ruimte opnemen. Gelukkig heeft Afium een ruim assortiment aan complete douchecabines, waaronder kunststof douchecabines, een glazen douchecabine die geschikt is voor een moderne badkamer, en zelfs douchecabines met mm veiligheidsglas!


De deuren van je douchecabine

Ook is er een groot verschil tussen de verschillende deuren die een douchecabine kan hebben. Het meest gebruikelijke is een schuifdeur, hetgeen erg praktisch is aangezien dit amper extra ruimte in beslag neemt. Ook kan men soms kiezen voor een draaideur, alhoewel daar vaak wel een grote douchecabine voor nodig is.

Er zijn ook douchecabines met een hoekinstap, hetgeen voorkomt dat je hele badkamer nat wordt zonder een schuifdeur, maar hetgeen ook extra ruimte in je badkamer kan opnemen. Ook het aantal deuren kan verschillen: er zijn namelijk douchecabines met 2 schuifdeuren die samen op een hoek opengaan. Welke keuze je ook maakt: het belangrijkste blijft dat de deuren goed sluiten, zodat er geen water tussen ontsnapt, hetgeen je badkamer verrassend snel nat kan maken!


De juiste douchecabine voor je nieuwe badkamer vindt je bij Afium!

De vraag blijft echter wel: welke douchecabine is geschikt voor mijn badkamer? Dat zal sterk afhangen van het soort badkamer dat je hebt: een grote badkamer met veel ruimte kan immers een behoorlijk grote heerlijke douche aan, terwijl een kleine badkamer eerder slechts ruimte heeft voor een kleine douchecabine van 90x90 cm. Gelukkig heeft Afium diverse uitvoeringen in huis van veel douchecabines, waardoor de beste keuze altijd in het assortiment zit!


Een losse cabine kopen bij Afium?

Het is ook mogelijk om zijwanden, eventueel een achterwand en de deur of deuren als douchecabine te bestellen. Vaak zit de doucheset zelf dan nog niet bij de set. De gesloten douchecabine wordt over het algemeen door middel van muurprofielen aan de muur vast gemaakt. Hier is iets meer vrijheid om de beschikbare ruimte te gebruiken, en de douchecabine te combineren met een doucheset naar keuze.

U houdt natuurlijk de voordelen van een douchecabine! Hiermee heb je tevens het grote voordeel dat je de cabine aan kunt passen naar jouw smaak: zo kun je de verschillende onderdelen aanpassen naar de stijl van de rest van de badkamer: ideaal wanneer je bijvoorbeeld een industriële badkamer hebt, of specifiek op zoek bent naar een zwarte douchecabine voor in je badkamer.


Wel of geen douchebak?

U kunt een douchecabine kiezen met of zonder douchebak. De douchebak kan op de bestaande badkamer vloer geplaatst worden, zolang er uiteraard een afvoer voorzien is. Een douchebak zorgt voor de waterdichte opvang en afvoer van het douchewater. Het is ook mogelijk om een douchecabine zonder douchebak te plaatsen. De douchewanden en douchedeur worden rondom de douchebak op de grond geplaatst en verankerd tegen de badkamermuren. Op de vloer liggen dan vaak dezelfde tegels als in de rest van de badkamer. Dit zorgt voor een mooi geheel, en de badkamer lijkt optisch groter. Let wel op een goede afloop, zodat het water goed afgevoerd wordt.

Een douchecabine inclusief douchebak kent echter ook een aantal voordelen: het voornaamste voordeel is het feit dat een nieuwe douchecabine hierdoor in een keer compleet en daarmee gebruiksklaar is, zonder dat men hier nog veel energie en tijd aan kwijt hoeft te zijn. Het beste design voor jouw badkamer zal natuurlijk afhankelijk zijn van de vorm en grootte daarvan: in een kleinere badkamer past immers niet altijd alles! Gelukkig zijn er veel verschillende vormen douchecabines te verkrijgen.