Menu
Your Cart

Badmengkraan

Een badmengkraan koop je bij Afium? 

Ben je op zoek naar een nieuwe badmengkraan voor in je badkamer? Dan ben je bij Afium aan het juiste adres! Met onze ruime aanbod aan verschillende soorten en stijlen kranen vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent. Bovendien staan onze experts altijd klaar om je te helpen vinden wat je zoekt! Kijk snel naar ons aanbod of lees meer over de verschillende badmengkranen.

Verschillende soorten badmengkranen

De mengkraan is tegenwoordig in bijna elke badkamer wel aanwezig. Dit komt voornamelijk omdat het originele model van twee losse kranen voor warm en koud water niet ideaal was, onder andere omdat het daardoor lastig is om te bepalen wat nou eigenlijk de juiste temperatuur is. 

Een eengreepskraan kopen bij Afium

Tegenwoordig is een van de meest populaire badkranen de eengreepskraan. Dit is de klassieke kraan waarbij heet en koud water samen worden bediend door één hendel, die over de ene as bewogen kan worden om de temperatuur te bepalen en over een andere as om de kracht van de straal te bepalen. Dit is erg handig: het is dan ook niets voor niets dat deze enorm populair is! 

Een tweegreepskraan kopen bij Afium 

Bij Afium kun je echter ook een ander model kopen: de tweegreepskraan. Dit werkt hetzelfde als een eengreepskraan, behalve dat er bij dit model een aparte hendel voor temperatuur en voor waterdruk is. Dit kan een unieke look aan je badkamer geven, en is dus zeker het overwegen waard! 

Een thermostatische kraan

De meest moderne variant van de badkamerkraan is ook te koop bij Afium: een thermostatische kraan. Deze kraan kun je op een precieze temperatuur instellen, waardoor je nooit meer hoeft te gokken of het bad wel de ideale temperatuur heeft. Bovendien komen deze vaak ook met een maximaal limiet, zodat jij of je kinderen zich niet snel zullen branden aan te heet water! 

Een douchekop bij je bad

Veel badkranen worden bovendien geleverd met een douchekop, die aan de rest van de kraan vast zit. Dit kan ontzettend handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je je haren uit wilt spoelen in bad, of na het badderen andere zeepresten van je lichaam af wilt halen. Meestal wissel je de waterdruk door een knop in te drukken op de badkraan zelf. 

Soorten materialen voor je badkraan bij Afium

Badkranen zijn in een aantal verschillende materialen te krijgen. Verreweg het meest populair is verchroomd messing, hetgeen zorgt voor de klassieke uitstraling die in veel badkamers te vinden is. Andere materialen, zoals bijvoorbeeld koper of roestvrij staal, zijn echter soms ook een interessante optie

Je badkamer stijlen bij Afium

Een badkraan kan namelijk flink bijdragen aan de stijl die een badkamer heeft, zeker wanneer je gaat voor een kleur of model dat de meeste mensen niet hebben. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende ontwerpen op de markt voor badkamerkranen: zo zijn er modellen die matzwart en strak ontworpen zijn die goed passen bij een industrieel ingerichte badkamer, en weer compleet andere modellen die gedetailleerd en van koper zijn die daardoor juist beter passen in een wat klassieke badkamer. De opties bij Afium zijn haast eindeloos! 

De montage van een badkraan van Afium

De monatge van een badmengkraan is over het algemeen niet enorm lastig, maar het is wel van belang dat je weet wat je aan het doen bent. Voor een handige doe het zelver is het zelf installeren dus zeker een optie, maar voor mensen die twee linkerhanden hebben is het beter om dit aan een monteur over te laten

Zelf een mengkraan installeren

Wanneer je besluit om zelf de mengkraan te installeren is het van belang om vooraf te zorgen dat je alle benodigde zaken in huis hebt. Hierdoor weet je namelijk zeker dat je de klus in een keer en zo snel mogelijk kunt klaren. Ook is het handig om nauw en secuur te werken, aangezien schoonheidsfoutjes snel opvallen wanneer je lekker zit te baden. Bovendien kunnen scherpe randen al snel problemen vormen: controleer dus op het eind of deze niet aanwezig zijn! 

Badmengkranen voor in een bad-douche combinatie 

Ook in een badkamer waar het bad gelijk de douchebak vormt is een badmengkraan essentieel. Vaak zijn er voor dit soort situaties modellen te koop die een langere doucheslang en een bijpassende houder voor de douchekop hebben. Hierdoor vormt dit alles een mooi geheel! 

Afium heeft een ontzettend uitgebreid aanbod van verschillende soorten en maten badmengkranen. Kijk snel eens rond om te kijken wat je bevalt! Wanneer je vragen hebt staan onze vakkundige werknemers altijd klaar om je te helpen. Tot snel! 

Vergelijken0

Producten (6)

Baduitloop met omstelling chroom
-30 % enkele werkdagen
Model: 16248

Baduitloop met omstelling chroom

Thermostatische Baduitlopen Chroom..
€35,94 €51,34
Excl. BTW:€29,70
Ten badmengkraan
-25 % enkele werkdagen
Model: 14194

Ten badmengkraan

Ten badmengkraan..
€73,14 €97,52
Excl. BTW:€60,45
Light badthermostaat (opbouw)
-25 % enkele werkdagen
Model: 14384

Light badthermostaat (opbouw)

Light badthermostaat (opbouw)..
€76,74 €102,32
Excl. BTW:€63,42
Liberty badmengkraan met garnituur
-25 % enkele werkdagen
Model: 13713

Liberty badmengkraan met garnituur

Liberty badmengkraan met garnituur..
€146,34 €195,12
Excl. BTW:€120,94
New-Jax badmengkraan
-25 % enkele werkdagen
Model: 14280

New-Jax badmengkraan

New-Jax badmengkraan..
€249,54 €332,72
Excl. BTW:€206,23
Caral badthermostaat Gunmetal
-30 % enkele werkdagen
Model: 15666

Caral badthermostaat Gunmetal

Caral badthermostaat Gunmetal..
€347,94 €497,05
Excl. BTW:€287,55
1 - 6 van 6 (1 pagina's)