Menu
Your Cart

Afvalemmers

Het belang van afvalemmers

Afvalcontainers zijn er om afval op één plek te bewaren, eenvoudig en duidelijk. Als u echter met uw hoofd naar deze bewering knikt en verder gaat, bereid u dan voor om van gedachten te veranderen en ontdek waarom de juiste afvalcontainers zo belangrijk zijn. Hun basisfunctie is om afval op één plaats te bewaren totdat het wordt verwijderd. Er zijn echter ook andere functies die ermee gepaard gaan. Afium verkoopt twee maten afvalemmers. Hieronder worden enkele voordelen besproken van de Afium afvalemmers.

Veiligheid met behulp van een Afium afvalemmer

Het lijkt misschien een beetje gek om uw afval veilig te houden, maar als het u ooit zou overkomen om zwerfhonden of katten rond een gescheurde vuilniszak te zien scharrelen, is het hele idee achter beveiliging nu veel logischer. Hoewel de meeste items die in de prullenbak belanden bedoeld zijn om weggegooid te worden, kunnen er ook andere zijn die zwerfdieren aantrekken vanwege hun geur. Dergelijke dieren gedijen op restjes en zouden het niet moeilijk vinden om een ​​plastic zak te scheuren tijdens de jacht op voedsel. 

Wanneer afval veilig wordt opgeslagen in een geschikte afvalcontainer, is er geen mogelijkheid dat een dergelijk scenario zich voordoet en kunt u er zeker van zijn dat wat wordt weggegooid, weg zal blijven. Met de Module afvalemmers van Afium kunt u op basis van uw huishoudgrootte en afvalgedrag kiezen of de 8L of 12L afvalemmer bij u past.

Milieuvriendelijkheid

Een van de redenen waarom gemeentelijke afvalinzameling in het verleden zelfs van kracht is geworden, was om de verspreiding van ziekten en stank te verminderen die onvermijdelijk opkwamen op plaatsen waar vroeger afval werd weggegooid. Op dezelfde manier spelen afvalcontainers tegenwoordig een belangrijke rol bij het milieuvriendelijk houden van een buurt - door afval opgesloten te houden en door de autoriteiten te verzamelen, waardoor gevaar voor het milieu wordt voorkomen en uw buurt netjes en opgeruimd blijft.

Hygiëne en sanitaire voorzieningen

Als ze niet nodig waren, zouden afvalemmers natuurlijk helemaal niet zijn uitgevonden. Hoewel hun primaire doel was en is om afval op één plek te verzamelen, is de grondgedachte erachter dat de hygiëne van een buurt onmiddellijk verbeteren zodra er de juiste containers zijn. Met andere woorden, als er eenmaal strikt gemarkeerde plaatsen zijn waar afval moet worden verwijderd, wordt de gemeenschap schoner en beter georganiseerd, en wordt elk aspect optimaal benut. Daarnaast passen de chroom afvalemmers van Afium bij elk interieur.

Recycling met Afium afvalemmers

Met behulp van de Module-8L of Module 12-L afvalemmers van Afium kunt u gemakkelijker uw afval recyclen. Met de groeiende schaarste aan fossiele brandstoffen, om nog maar te zwijgen van de vervuiling die wordt veroorzaakt door het niet recyclen van uw recyclebare afval, is het onverantwoord om geen afvalemmer te hebben. Veel gemeentelijke gebieden hebben wetten die burgers verplichten hun recyclebare materialen van hun afval te scheiden, dus u kunt de wet overtreden als u niet recyclet. Met een prullenbak weten uw vrienden, buren en toevallige bezoekers dat u uw steentje bijdraagt om het milieu schoon te houden. U zult 's nachts gemakkelijker slapen met de wetenschap dat u uw ecologische voetafdruk minimaliseert en de aarde schoonmaakt. 

Recycling is een moreel verantwoorde beslissing die gemakkelijk te organiseren is als u een prullenbak hebt. Recycling kan handig voor u zijn, omdat het de hoeveelheid afval die u in uw prullenbak of afvalcontainer moet stoppen, kan verminderen. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om meerdere afvalemmers van Afium aan te schaffen. Een van de grootste voordelen van het gebruik van meerdere afvalemmers is het nog efficiënter maken van recycling. Moderne recycling is namelijk gebaseerd op het hebben van verschillende afvalcontainers voor verschillende doeleinden, meestal met een kleurcode, waardoor afval aan het begin van de recycling cirkel wordt gescheiden.

Organisatie

Met de afvalemmers van Afium kunt u gemakkelijk uw afval scheiden. Dit kunt u doen door zelf vakken te creëeren of door meerdere afvalemmers aan te schaffen. Een prullenbak kan u helpen uw afval te ordenen zodat het gemakkelijk bij de juiste faciliteit kan worden afgevoerd. Als u meerdere prullenbakken heeft, kunt u uw recycling zelfs op soort indelen, zodat u ze gemakkelijk kunt verwerken wanneer het tijd is om te recyclen. De meeste recycling centra vereisen dat u recyclebare materialen scheidt voordat ze deze in ruil voor contant geld accepteren.

Geld besparen dankzij de afvalemmers van Afium

Het hebben van het juiste formaat afvalemmer van Afium kan u op de lange termijn veel geld besparen. Dit kan op minimaal twee manieren. Als u zich beperkt tot een bepaalde grootte van een afvalcontainer, heeft u meer kans om de afvalproductie op dagelijkse basis te verminderen. Op de lange termijn betekent dit dat u ook niet meer te veel goederen koopt en ze dus niet eens hoeft weg te gooien. De verschillende maten afvalemmers die Afium aanbiedt kunnen hierom op basis van uw situatie gekozen worden. Daarbij zijn de afvalemmers gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en gaan deze erg lang mee.

Wilt u een afvalemmer aanschaffen? Kijk dan op de webshop van Afium!

Vergelijken0

Producten (2)

Module-8L Afvalemmer
-25 % enkele werkdagen
Model: 14598

Module-8L Afvalemmer

Module-8L Afvalemmer..
€43,14 €57,52
Excl. BTW:€35,65
Module-12L Afvalemmer
-25 % enkele werkdagen
Model: 14694

Module-12L Afvalemmer

Module-12L Afvalemmer..
€47,94 €63,92
Excl. BTW:€39,62
1 - 2 van 2 (1 pagina's)